Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalii din CL Păuşeşti Otăsău iau în derâdere conducerea PSD Vâlcea

CERTURI. Alianţa USL aruncă în aer Consiliul Local Păuşeşti Otăsău. Liberalii iau în derâdere conducerea PSD şi-şi impun viceprimarul în persoana fostului viceprimar Cătălin Avan,  deşi acesta nu este dorit nici de consilierii opoziţiei, nici de localnici. Cei cinci consilieri ai opoziţiei l-au propus pentru această funcţie pe Iordan Ciuculescu, consilier  PSD, dar acesta nu este susţinut de liderul Ion Cîlea din cauza alianţei cu PNL. După şedinţă, consilierii opoziţiei au luat cu asalt cabinetul lui Ion Cîlea în speranţa unui răspuns favorabil, dar au fost refuzaţi din nou sub acelaşi motiv: protocolul USL. Un răspuns diplomatic, deoarece în baza protocolului,  PSD are dreptul la un viceprimar în toate localităţile în care PNL a obţinut  funcţia de primar,  dar pentru evitarea unui scandal intern, liderul PSD a preferat să piardă un post de viceprimar. Consilierii PNL îl iau în  derâdere pe liderul PSD şi-i cer consilierului social-democrat să-şi valideze mandatul de consilier cu   semnătura celor trei  copreşedinţi ai USL, dacă a fost neinspirat şi a candidat pe lista USL, nu pe lista PSD, pentru care ar fi avut nevoie doar de semnătura liderului Ion Cîlea.

Răzmeriţă în Consiliul Local Păuşeşti Otăsău. Învestirea primarului liberal Gheorghe Pârvulescu a fost amânată din cauza neînţelegerilor din actualul Consiliu Local. Cei cinci consilieri ai PNL au refuzat să participe la şedinţa de învestire a primarului şi de constituire a Consiliului Local, pentru că au aflat că cei cinci consilieri ai opoziţiei îl vor ca viceprimar pe consilierul social-democrat Iordan Ciuculescu, nu pe liderul lor de grup, liberalul Cătălin Avan, viceprimar în mandatul trecut. Oficial, aceştia au declarat că nu se prezintă la şedinţă pentru că Ciuculescu nu se bucură de susţinerea celor trei copreşedinţi ai alianţei. La alegerile din 10 iunie, USL a câştigat şase mandate de consilieri, un număr care nu-i asigură majoritatea, deoarece câştigarea scrutinului electoral de către liberalul Gheorghe Pîrvulescu a creat paritate de voturi în CL. Cei cinci  consilieri ai opoziţiei, trei de la UNPR, unul de la PAS şi unul de la PD, îl vor ca viceprimar pe consilierul PSD, Iordan Ciuculescu, supleant pe lista USL, dar acesta nu beneficiază de susţinerea liderului Ion Cîlea. Oamenii au declarat că l-au rugat pe liderul PSD să participe la şedinţa de constituire, dar au fost refuzaţi. Imediat după şedinţa de învestire, toţi cei cinci consilieri ai opoziţiei s-au deplasat la Râmnic pentru  o întrevedere cu liderul PSD. Ion Cîlea i-a primit, dar le-a dat acelaşi răspuns…NU ! „Am vorbit cu dânsul, dar ne-a dat acelaşi răspuns, acela că nu poate deoarece protocolul nu-i permite. Pe noi nu ne interesează protocolul, nu-l mai vrem pe Avan. L-am avut patru ani viceprimar şi nu-l mai vrem încă patru. Are un comportament incalificabil, ţipă la toată lumea, se ia la harţă cu toată lumea, până şi la şedinţă s-a certat cu prefectul Mircea Nadolu. Nu-l mai vrea nimeni. Nu vă spun ce a făcut în primărie, a tocat peste un miliard şi jumătate de lei vechi pentru renovarea unei camere şi a unui punct sanitar. Lucrarea nu făcea nici jumătate. O să cerem un audit, să ne spună pe ce a dat atâţia bani.  Noi îl susţinem pe consilierul PSD, dar ei spun că nu-l vor ai lui, că-i trebuie semnătură de la toţi cei trei lideri ai USL, nu doar de la domnul Cîlea. De aceea am venit la CJ”, au afirmat consilierii opoziţiei.

Gâlceava

Fostul viceprimar îl ia peste picior pe pesedist şi le cere acordul celor trei lideri ai USL, nu doar al liderului PSD, pentru că nu l-au pus ei să candideze pe lista USL. „Noi, liberalii, în urma alegerilor am obţinut şase mandate de consilieri, domnul Ciuculescu provine de la PSD şi este pe locul şapte, şi i-a fost pus în vedere de către conducerea USL să-şi ia documentul de confirmare de la USL pentru a fi depus înainte de şedinţa de constituire, pentru a-i fi validat dosarul. Dumnealui a obţinut semnătură doar de la domnul preşedinte Cîlea, şi noi pentru a nu fi puşi în situaţia de a-l invalida am hotărât să folosim acest gest legal de a nu ne prezenta la şedinţă, iar dumnealui are timp trei zile să-şi rezolve problema cu cei trei copreşedinţi ai alianţei, pentru că nu a fost alegerea lui de a candida pe lista USL. Dacă era candidat pe lista  PSD, era normal să ia semnătură doar de la domnul Cîlea”, a declarat Cătălin Avan.

Consilierii opoziţiei susţin că, în fapt, liberalii vor să-i retragă lui Ciuculescu sprijinul politic şi  să-l scoată din Consiliul Local pe motiv că ar avea un pact cu ei, pentru obţinerea funcţiei de viceprimar. În cazul în care Ion Cîlea nu-şi va schimba decizia, cei cinci vor face publice toate neregulile comise de viceprimar în mandatul trecut.

DANA NEDESCU