Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Laurențiu Cazan vrea ca românii să-și plătească taxele și impozitele on-line

Plata online a impozitelor si taxelor locale reprezintă o prioritate pentru toți candidații PNL Vâlcea pentru Camera Deputaților. Laurențiu Cazan, ocupantul poziției a doua pe lista liberală, de profesie avocat, este de părere că digitalizarea tuturor instituțiilor publice locale trebuie să se facă de îndată.
”Avem nevoie de o o administrație publică modernă și prietenoasă cu oamenii. Guvernul liberal a făcut pași împortanți în acest sens. Vreau să nu mai văd acele cozi interminabile la ghișeele administrațiilor publice locale. Mai ales, în acest context complicat cu pandemia de Covid-19, trebuie să avem în vedere să putem face plățile on-line”, ne-a declarat avocatul Laurențiu Cazan.
Modalităţile de plată a taxelor şi impozitelor pe Internet sunt din ce în ce mai accesibile românilor, însă aceştia preferă în continuare plata obligaţiilor fiscale prin metodele tradiţionale, care în majoritatea cazurilor implică cozi interminabile la ghişeele Fiscului.
Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, o companie pierde anual 200 de ore pentru a-şi achita povara fiscală, cu mult peste ţări dezvoltate precum Marea Britanie – 110 ore pe an sau Norvegia – 83 de ore anual.
”Vin din mediul privat. Știu ce înseamnă această așteptare la cozi. Cred că România este pregătită să facă pasul spre digitalizare, iar givernul liberal condus de Ludovic Orban a creat toate pârghiile în acest sens”, a mai adăugat Laurențiu Cazan, candidatul PNL pentru Camera Deputaților