Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

KLAUS IOHANNIS: „Există corupţie în România”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu pentru TV5Monde, că lupta anti-corupţie a reprezentat unul dintre subiectele principale ale campaniei sale electorale şi că va sprijini în continuare Justiţia pentru ca marii corupţi să ajungă acolo unde le este locul, în puşcărie.

„Nu întâmplător, lupta anticorupţie a fost una dintre temele principale ale campaniei mele prezidenţiale din simplu motiv că există corupţie în România şi există această ameninţare la adresa securităţii naţionale. Se vede că această corupţie a existat chiar şi în înalte sfere ale politicii româneşti”.

Klaus Iohannis recunoaşte că s-au făcut în ultimii ani paşi importanţi în lupta împotriva corupţiei.

„Avem rezultatele notabile, de la nume de politicieni la funcţionari cunoscuţi care au fost condamnaţi pentru acte de corupţie, şi cred că astfel avem dovada că nu există doar o dorinţă ci este un fapt de a eradica corupţia care frânează dezvoltarea României. Mai este de lucru. Şi aici sunt hotărât să sprijin autorităţile care sunt implicate în lupta anticorupţie. Preşedintele are anumite pârghii prin numirea procurorului şef al DNA, prin demonstrarea determinării sale, prin abordarea publică a acestei chestiuni şi cred că am făcut acest lucru de la începutul mandatului meu şi până acum, să transmit semnale foarte clare: lupta împotriva corupţiei trebuie să continue cu intensitate mare”, a mai spus preşedintele Iohannis.