Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Joe Biden anunţă din România: LOVITURĂ DEVASTATOARE pentru RUSIA

Cu doar câteva ore înainte de a păşi pe pământ românesc, într-un interviu acordat Mediafax, vice-preşedintele american Joe Biden a trimis un puternic semnal de alarmă despre securitatea în regiune şi în ce mod se implică SUA. Criza gazului, cu care Putin ameninţa Europa va deveni istorie pentru că Joe Biden a declarat că SUA va pune la dispoziția Europei un volum mai mare de gaze. Astfel, şantajul lui Putin devine nul.

„Putem, ar trebui şi facem acest lucru. Rusia nu ar trebui să poată să-şi folosească resursele ca armă împotriva vecinilor săi. Securitatea şi stabilitatea acestei regiuni depind de existenţa mai multor furnizori şi a mai multor moduri de transport al energiei. O aprovizionare mai stabilă şi mai sigură a Europei cu energie va echivala cu o lume şi o economie mondială mai stabile şi mai sigure. […]

În final, voi spune că SUA se angajează să aducă un volum mai mare de gaze pe piaţa globală într-un mod care să corespundă intereselor publice ale SUA, pentru că ştim că sporirea surselor mondiale îi ajută pe aliaţii noştri europeni şi pe alţi parteneri strategici. Până în prezent, Departamentul pentru Energie al SUA a acordat permise condiţionate pentru 96 de milioane de metri cubi de gaze pe an, care pot fi exportate atât către ţări cu care avem Acorduri de Liber Schimb, cât şi către cele cu care nu avem, de exemplu în Europa. Vorbim despre volume semnificative. Pentru a pune datele în context, acest volum este mai mare decât volumul total de gaze naturale lichefiate (GNL) pe care Europa le importă în prezent şi egal cu peste jumătate din volumul de gaze pe care ţările europene le importă în prezent din Rusia. Ştiu că lucrând împreună vom continua importantele eforturi de a asigura un viitor mai sigur şi mai prosper pentru România şi această regiune” – a declarat Joe Biden, în cadrul interviului acordat agenţiei de ştiri.