Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

JOCURI MURDARE: PNL sacrifică şi ultimii doi consilieri locali din CL Rm. Vâlcea!

Apele politicii locale devin tot mai învolburate după ce 2 consilieri locali ai PNL din CL Râmnicu Vâlcea au fost înlăturaţi din funcţiile politice deţinute la nivelul conducerii municipale a liberalilor. Jocuri de culise murdare, care s-au lăsat chiar cu demisia tânărului consilier local Bogdan Pruteanu, au fost făcute la ultima şedinţă de joia trecută a Biroului Municipal al PNL.

Practic, totul a plecat de la constituirea comitetelor executive locale şi municipale. La nivelul municipiului Rm. Vâlcea, conform rezultatului de la ultimele alegeri europarlamentare, şi acest comitet ar fi trebuit să fie 12 membri de la PDL şi 11 de la PNL. Senatorul Adrănel Cotescu, preşedintele interimar al organizaţiei municipale, a tot temporizat nominalizarea acestor oameni, spunând că PDL ar trebui să-şi pună 12 oameni doar dacă Romeo Rădulescu se întoarce în partid.

Deşi bună, logica senatorului Adrănel Cotescu nu a ţinut deoarece criteriile de constituire al comitetelor au aplicate în toate localităţile judeţului Vâlcea, deci şi în municipiul Rm. Vâlcea. Astfel că joi, Cotescu a fost nevoit să-i nominalizeze pe cei 11 liberali de la municipiu. Mare le-a fost mirarea unor liberali cu ştate vechi în partid când au văzut că Bogdan Pruteanu şi Gheorghe Ioniţă au fost marginalizaţi, în locul lor fiind propuşi „nişte neaveniţi, agramaţi şi analfabeţi. Trioul de şoc Murariu, Vîlcu, Catrinescu a spulberat tot”, ne-a spus sursa noastră din interiorul PNL. „Sincer, e şocant ce se întâmplă. Pruteanu şi Ioniţă au rămas fideli PNL, după plecarea lui Boban şi a lui Panduraşu. Ar fi putut şi ei să plece,dar nu au făcut-o. Nu mi se pare normal să fie trataţi aşa. Probabil că aceasta este răsplata pentru fidelitate”, ne-a mai spus sursa din interiorul PNL.

Singurul rămas în forul de conducere de la municipiu este viceprimarul Eduard Vîrlan, dar nici el nu are o poziţie prea confortabilă. Şi Vîrlan are destui contestatari care îi cer destul de vehement demisia.

Interesant este faptul că preşedintele Cristian Buican nu a intervenit în niciun fel în situaţia creată la municipiu. Este vorba despre dezinteres sau strategie politică pe termen lung? Noi mergem pe cea de-a doua variantă pentru că această situaţie incertă de la municipiu îi convine liderului Buican, ba chiar şi lui Cotescu. O conducere slabă îi oferă posibilitatea lui Buican de a mătura cu toţi şi de a aduce oameni noi, cât mai aproape de alegerile din 2016, iar Cotescu poate face pasul în spate fără scandal, având promisiunea unui nou mandat de parlamentar.