Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Jivan i-a luat locul lui Nicolae Pătru

Relicve politice resuscitate

Iniţiativa România Liberală s-a fâsâit din start la Vâlcea. Cunoscătorii şi-au dat seama de acest lucru, doar prin prisma alegerii preşedintelui interimar în persoana liberalului Nicolae Jivan. La evenimentul de lansare a organizației Vâlcea a IRL, care a avut loc, joi, 10 octombrie a.c., au participat Vlad Moisescu, Andrei Chiliman, Aurelian Pavelescu şi Diana Tuşa. Având mesaje pentru românii umiliţi de mai toate guvernările, fie ele de dreapta sau de stânga, liderii IRL au uitat un lucru esenţial: politica se face cu oamenii, iar alegerile lor de la Vâlcea nu sunt dintre cele mai fericite.

„L-au numit pe Jivan la conducere şi au îngropat din start Iniţiativa România Liberală la Vâlcea. E clar, ăştia de la Bucureşti habar n-au ce se întâmplă prin teritoriu. Vine unul la ei şi le spune că este urmaşul lui Brătianu şi ei îl cred. Păcat că s-au compromis” – ne-a spus un liberal hâtru.

Discursurile celor de la Bucureşti sunt înălţătoare, bine ticluite, însă, din păcate, fără corespondent în realitate. „Clasa politică nu le oferă nimic, pentru că discursul clasei politice e acelaşi din anul 2000. Românii s-au adaptat, clasa politică, nu. Acesta e motivul pentru care a apărut Iniţiativa România Liberală şi pentru care mergem şi îi găsim pe aceşti oameni extraordinari, care au început să se adune pentru că nu mai au nicio aşteptare de la guvern”, a explicat Vlad Moisescu, preşedintele Consiliului Director al IRL. Moisescu i-a invitat pe toţi oamenii de afaceri care „au rezistat cu firmele lor, în ultimii ani, fără să intre în faliment, în insolvenţă, fără să intre în puşcărie, să se alăture Iniţiativei România Liberală”.

Aşadar, afaceriştii din Vâlcea ar trebui să se alăture lui Nicolae Jivan, cel care mai bine de jumătate din viaţă a lucrat la stat (la Petrom, la ASIROM, Consiliul Judeţean – vicepreşedinte în perioada 1996 – 2000). Oricum ar fi, Nicolae Jivan preşedinte interimar al IRL sună mai bine decât Nicolae Pătru – fost senator peremist, unul dintre oamenii de la bază ai lui Vadim Tudor prin anii 2000. Pentru că, oferim această informaţie în exclusivitate, Pătru a fost în cărţile pentru şefia interimară de la IRL Vâlcea. Negocierile s-au purtat între Pătru şi Moisescu, cunoscut ca fiind unul dintre sforarii grei ai PNL, pe vremea când făcea jocurile cu Dan Radu Ruşanu. După ce Jivan a acceptat, liderii IRL s-au gândit că acesta dă mai bine la imaginea publică decât Pătru şi au renunţat la fostul peremist.