Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Iuliana Moise susţine matriarhatul în PDL Vâlcea

„Sunt astăzi aici să-mi exprim susţinerea faţă de Elena Udrea la preşedinţia PDL. Nu o spun în numele meu, ci în numele organizaţiei de femei, pe care o conduc interimar, femei cu care am discutat, la unele poate nu am ajuns, dar promit că o s-o fac. Doamnele sunt alături de Elena Udrea. De ce, pentru că femeile sunt mai corecte, mai cinstite, muncesc cu foarte multă putere şi se dedică lucrului pe care vor să-l facă. Se dedică cu adevărat. Trebuie să vorbesc mai întâi pentru doamne şi apoi pentru bărbaţi care cred că poate încă nu a venit vremea matriarhatului. La vârful PDL-ului se pare că a venit această vreme. De obicei, oamenii care fac politică sunt lunecoşi până în ultima zi de vot. Cei care vor să reconstruiască acest partid, trebuie să fie alături de Elena Udrea. Mie sincer mi-a plăcut caracterizarea pe care a făcut-o Ponta: Traian Băsescu în fustă. Să avem o locomotivă în fustă: Elena Udrea.

Penibil! Acesta a fost discursul preşedintei organizaţiei judeţene de femei a PDL, Iuliana Moise. N-am crezut vreodată să spunem aşa ceva, însă începem să credem că misoginismul pleacă de la femei. Ascultând-o pe Iuliana Moise la întâlnirea cu Elena Udrea de duminică, 24 februarie a.c., am realizat că bărbaţii au asemenea idei preconcepute despre femei pentru că li se dă apă la moară şi li se permite. Spre exemplu, doamna cu greutate de la PDL Vâlcea, dorind probabil să scoată în evidenţă, habar n-avem, ne gândim că feminismul sau complicitatea, în sensul bun al cuvântului între femei, a spus la un moment dat că ea şi întreaga organizaţie de femei o susţine pe Elena Udrea pentru că, vezi Doamne, „femeile sunt mai corecte, mai cinstite, muncesc cu foarte multă putere şi se dedică lucrului pe care vor să-l facă. Se dedică cu adevărat.”

O asemenea tâmpenie, recunoaştem, n-am mai auzit de mult. Adică să înţelegem că nu există bărbaţi corecţi, cinstiţi şi muncitori? Cam asta reiese din raţionamentul doamnei Moise. O s-o dezamăgim probabil şi o să-i spunem că există astfel de bărbaţi. Aşa cum există şi femei incorecte, necinstite şi leneşe. Atâta timp cât femeile fac astfel de judecaţi de valoare, vom avea de-a face cu misogini. Raţionamentele acestea nu se fac în funcţie de sex, ci de capacităţile fiecărui individ în parte, fie el bărbat sau femeie. Probabil că am fi trecut peste, însă doamna în cauză este unul dintre liderii PDL Vâlcea şi nu ne-am fi aşteptat tocmai la dumneaei să aibă o gândire atât de retrogradă. Poate că a venit timpul să apară o nouă garnitură de lideri prin PDL Vâlcea, în special la femei. Cât despre organizaţia pe care doamna susţine că o conduce interimar, ce să mai spunem decât că este una fantomă şi că în afară de Iuliana Moise şi vreo câteva rătăcite, nu mai există nimic. A nu se înţelege că mă refer la organizaţia municipală, că nu e cazul. Cunosc acolo câteva doamne chiar dedicate cauzei lor şi cu rezultate notabile în cadrul PDL Vâlcea.

MAGDA POPESCU