Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ipocrizia deputatului Aurel Vlădoiu

Desfăşurată la finele săptămânii trecute Conferinţa Judeţeană a PSD Vâlcea a fost catalogată de mulţi politicieni locali ca o veritabilă plenară şi a ajuns celebră după ce presa naţională a relatat schimbul prelungit de sms-uri dintre vicepremierul Liviu Dragnea şi deputatul Cătălina Ştefănescu. Mutarea de şah a deputatului Costi Rădulescu de la sfârşitul convenţiei, ocazie cu care a reuşit să obţină funcţia de prim-vicepreşedinte, a nemulţumit pe mai mulţi pesedişti cu ştaif, cel mai mare perdant fiind Aurel Vlădoiu, cel care a şi reacţionat la câteva zile după conferinţa judeţeană de alegeri. Preşedintele Ion Cîlea le-a transmis, prin intermediul nostru, tuturor celor care vor să conteste alegerile că-şi pierd timpul. „A fost alegerea mea dacă pun sau nu prim-vicepreşedinte. Deşi la început nu am vrut să numesc pe nimeni, discursul domnului Dragnea m-a mobilizat şi am acceptat ca din echipa mea să facă parte Costi Rădulescu. Este decizia mea şi nu văd cine are curajul să mă conteste” – ne-a spus preşedintele PSD, Ion Cîlea.

O contestaţie inutilă

Aurel Vlădoiu, fost prim-vicepreşedinte al PSD, acuză actuala conducere pentru felul cum s-au organizat alegerile. „Conferinţa judeţeană n-a aprobat numărul membrilor Biroului Permanent, pentru ca membrii Comisiei de propuneri să aibă o bază de calcul şi să ştim şi noi exact la cât se opreşte. Trebuia să aprobe la începutul Conferinţei componenţa numerică a Biroului. Biroul trebuie să fie format din 11 vicepreşedinţi şi noi am ales 41”, acuză deputatul. Acesta reclamă faptul că nu au fost aprobaţi candidaţii care vor fi aleşi în Consiliul Naţional al partidului. „Nu s-a supus la vot şi nu s-a aprobat de către Conferinţa judeţeană raportul Comisiei de validare a Conferinţei, adică nu ştim dacă a fost sau nu statutară. Domnul Cîlea a spus că sunt trei propuneri pentru prim-vicepreşedinte şi pentru a nu mai avea probleme a spus că desfiinţează funcţia, iar eu n-am avut nimic împotrivă”, mai spune deputatul.  „Conferinţa judeţeană n-a aprobat funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, conform  art. 83, alin 2, şi nu s-a supus la vot, deci nu avem funcţia de prim-vicepreşedinte. Din Consiliul Judeţean s-a mers direct în vicepreşedinţi, iar când s-a terminat cu cei 41 de vicepreşedinţi, Ion Cîlea a spus că îl propune pe Costi Rădulescu pe post de prim-vicepreşedinte. Dacă Conferinţa n-a aprobat această funcţie, cum să propui?”, se mai întreabă fostul prim-vicepreşedinte al PSD Vâlcea. Aurel Vlădoiu mai explică faptul că Ion Cîlea „a citit vicepreşedinţii până s-au terminat propunerile. După aceea, a întrebat Ion Cîlea cine mai doreşte, iar din sală s-a auzit: „Vreau şi eu, vreau şi eu!” Exact ca la piaţă. Este inadmisibil acest lucru într-un partid, să facă ce vor. Pe mine m-au pierdut. Nu pot să fiu părtaş la încălcarea statutului. Nu pot să mai fac parte din biroul acesta, având în vedere modul în care s-a ales. N-am cum să fac parte dintr-un birou care nu este statutar ales”, afirmă Vlădoiu.

Numai că deputatul Vlădoiu ştia dinainte de Conferinţă că se va merge pe vot deschis. Că nu se vor face buletine de vot. Ştia că nu va mai fi prim-vicepreşedinte şi va avea funcţia de vicepreşedinte în virtutea funcţiei de deputat. Domnul deputat se află de multă vreme în partid şi ştie statutul pe dinafară. Şi nu a spus nimic în prima parte a conferinţei. Putea să se înscrie la cuvânt. Putea să propună ca delegaţii să voteze pentru funcţia de prim vicepreşedinte. Putea să ceară vot secret inclusiv pentru realegerea preşedintelui chiar dacă Ion Cîlea nu avea contracandidat. Domnul deputat putea să-i atragă lui Liviu Dragnea atenţia că trebuie vot secret pentru fiecare poziţie şi că nu se pot vota liste de persoane, putea să-i spună că realegerea unui preşedinte judeţean nu trebuie să semene cu votarea la referendum prin comunele din Teleorman unde au votat peste sută la sută din cetăţenii cu drept de vot înscrişi în liste. Numai că domnul deputat a tăcut. Nu a protestat. Ştia că jocurile sunt făcute de Cîlea şi Persu şi le-a acceptat. A început să se revolte numai când a văzut că mai tânărul său coleg Costi Rădulescu a ajuns prim-vicepreşedinte. Păi de ce domnule Vlădoiu? Ştiaţi că sunteţi în vârstă, că aveţi probleme de sănătate, că unii colegi vă percepem nepozitiv în problema Oltchim. Ştiaţi că Ion Cîlea nu vă va mai propune prim-vice şi nu aţi avut nimic de zis decât în momentul în care a fost avansat un coleg de-al dumneavoastră.

RADU DUMITRESCU