Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Nicolae e pus pe scandal la şedinţa Consiliului Judeţean

SUPĂRAREA. Pe surse am aflat că Ion Nicolae, cunoscut opiniei publice drept „Dinţişorul de Aur” pregăteşte un scandal monstru la viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea care va avea loc la finele acestei săptămâni. Supărarea lui Nicolae s-a accentuat şi mai tare după ce conducerea centrală a PP-DD, la propunerea liderilor locali, a decis excluderea din partid a acestuia. Pe cale de consecinţă, „Dinţişor” şi-a pierdut şi funcţia de consilier judeţean, în locul lui urmând să fie validat următorul de pe lista de supleanţi, Mircea Iova.

Vineri, 31 august 2012, unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei CJ va fi schimbarea din funcţia de ales judeţean a lui Ion Nicolae ca urmare a deciziei PP-DD de excludere a acestuia din partid. Pe surse, am aflat că „Dintele de Aur” nu se poate, nici în ruptul capului, să se conformeze deciziei şi are de gând să facă scandal mare, invocând faptul că liderii partidului nu i-au permis să depună o contestaţie la decizia de excludere. Supărarea sa este în van căci CJ nu are competenţa de a analiza legalitatea unor acte emise de partid, ci doar de a lua act de deciziile interne ale unei formaţiuni politice, în acest caz retragerea sprijinului politic şi hotărârea de înlăturare din PP-DD. „Consiliul Judeţean a primit hârtia de excludere din partid şi retragerea sprijinului politic. Ea a fost depusă în dosarul de şedinţă, urmând ca atunci când se vor întâlni consilierii judeţeni să se voteze schimbarea acestuia din funcţia de consilier judeţean şi validarea mandatului următorului candidat de pe lista de supleanţi, domnul Mircea Iova. Am auzit şi eu că Ion Nicolae vrea să conteste această decizie, însă nu este treaba noastră dacă a făcut sau nu contestaţie. Consiliul Judeţean nu poate să analizeze hotărârile unui partid, ci doar să ia act de ele. E o treabă internă de partid pe care trebuie să o rezolve acolo”, ne-a declarat secretarul judeţului, Constantin Dirinea.

Pe de altă parte, preşedintele organizaţiei municipale a PP-DD susţine că Ion Nicolae se agită degeaba pentru că nu mai are ce să facă pentru că, oricum, acesta a fost exclus din partid, iar despre o reîntoarcere a sa în sânul organizaţiei vâlcene de partid nici nu poate fi vorba. „Nu mai poate să facă nimic. Degeaba va face scandalla ConsiliulJudeţean.Din moment ce s-a hotărât excluderea din partid asta este. Îi convine sau nu. Dacă are vreo problemă în acest sens, poate să facă o plângerela Comisiade Disciplină a PP-DD. Ştiu că este scandalagiu, dar ar fi mai bine să-şi revină. El este acum în sevraj, dar sper să-i treacă”, a afirmat Butnaru.

Ameninţările

Din momentul în care a aflat că va ajunge un nimic politic, Ion Nicolae este pur şi simplu transfigurat de supărare. Face declaraţiile jignitoare, aruncă cu noroi în foştii colegi de partid şi încearcă să facă valuri sperând că mai poate avea câştig de cauză. De curând, „Dintele de Aur” spunea, public, despre preşedintele interimar al PP-DD Vâlcea, Eugen Mihalache că „este impotent politic” şi că-i va distruge cariera politică.

Contactat telefonic de redactorii publicaţiei noastre, Mihalache a spus că pentru el „Dintele de Aur” este un capitol închis, dacă că-i va face dosar penal pentru că a sustras bunuri din sediul partidului. În plus, acesta a mărturisit că-l va da în judecată pentru calomnie. „Mi-a spus, de mai multe ori, că dacă va fi dat afară va arunca cu noroi în mine. Oricum, să stea liniştit. Mai impotent politic decât el nu sunt. Cine vorbea! Unul care a trecut pe la vreo şase partide. S-avem pardon! Se tot lăuda că a cheltuit miliarde pentru PP. Păi, atunci, l-aş întreba, de ce nu a depus listele cu observatorii în secţiile de votare. De ce nu şi-a apărat interesele dacă a cheltuit atâţia bani? Nu avem nevoie de oameni ca Nicolae în partid. Îl mai las puţin, să se facă dosarul mai gros, după care-l dau în judecată. Am vorbit, deja, cu avocaţii. M-a mai ameninţat că dacă propun excluderea o să aibă el grijă de copiii mei. Ceva de genul că o să facă el ceva să le meargă bine. Oricum, îl voi da în judecată”, ne-a declarat Eugen Mihalache.

  OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU