Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Nicolae – Dințișor îşi dă singur cu tesla în biluțe

PARVENIRE. Nu faci nimic, dacă încerci să schimbi nişte politicieni răi cu unii şi mai răi. Nu comentăm în acest articol cât de realizabile sunt promisiunile din programul Partidului Poporului. Este posibil ca Dan Diaconescu să aibă intenţii bune. Dar aceste intenţii nu vor putea fi puse în practică. Unele din ele, cele care sunt totuşi realizabile, vor fi stopate de lăcomia, lipsa de caracter, coruptibilitatea şi minciuna care caracterizează liderii Partidului Poporului din teritoriu. Vâlcenii trebuie să ştie exact că votând PP al lu’ DD nu votează la aceste alegeri pe Dan Diaconescu. Vor vota, cum e cazul în Râmnic, un monstru cu dintele de aur.

Dințișor se vrea  jupân

Ion Nicolae zis „Dințișor din aur de trompetă” vrea să fie viceprimarul Râmnicului. A mai fost odată și i s-a retras sprijinul politic pentru șarlataniile descoperite. Însă el are în minte doar reuşita Partidului Conservator de acum mulţi ani când, cu doar doi consilieri judeţeni, PC a reuşit să obţină preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea. Dar ce om şi politician era Buşe şi ce lepră traseistă este Ion Nicolae! Buşe a construit organizaţii de la zero şi s-a dat peste cap să îşi sprijine oamenii din teritoriu. Nicolae cere bani candidaţilor din partid, le promite înscrierea în partid tot pe bani, locuri pe listele electorale tot pe bani. Buşe şi-a ţinut familia deoparte de politică. Nicolae şi-a pus imediat unul din copii preşedinte la organizaţia de tineret şi voia să-şi promoveze şi actuala soţie în funcţia de preşedinte a organizaţiei de femei. Numai că asta nu i-a mai reușit. Câteva sute de vâlceni, atraşi de forţa unui partid nou aflat în creştere în sondaje, au făcut pasul şi s-au înscris în PP DD. Ion Nicolae a prezentat acest teanc de adeziuni conducerii centrale. Normal că nu a mai prezentat şi teancul de demisii a celor care au plecat imediat ce s-au lămurit despre ce este prin conducerea organizaţiei judeţene și cu ce se ocupă ea. Şi te poţi lămuri foarte uşor dacă asişti la o şedinţă de partid condusă de Ion Nicolae. Una singură e de ajuns, toate sunt trase la indigo.

“Ejacularea” din Inspectorat

Toate şedinţele la care facem referire încep cu lamentările lui Nicolae care povesteşte cum s-a ruinat el investind în PP a lu’ DD, cum a pierdut serviciul din cauza asta (aiurea, nu a promovat examenul profesional și a fost „ejaculat”, conform legii,  din Inspectoratul Teritorial de Construcții Vâlcea, de la 1 ianuarie 2012! – n.r.) și cum a trebuit să-şi vândă el bunuri imobiliare, pentru a face campanie. Omul bate şaua să priceapă iapa. Adică, partidul trebuie să primească bani. Cu aceşti bani, Nicolae îşi va întreţine nu numai propria campanie electorală dar şi familia destul de numeroasă, că doar îşi permite un stil de viaţă prosper, cu autoturisme de lux, cu deplasări dese în teritoriu şi în Capitală, cu mese pantagruelice prin localuri de lux în București şi Sibiu etc. și asta costă, nu-i așa? Nicolae se teme, însă. Frica l-a făcut psihotic. Se teme că este înregistrat de colegii de partid, se teme că este înconjurat de spioni care dau informaţii presei sau care îl toarnă la şefii lui din Capitală, se teme că va fi trădat, se teme că este în pericol să-şi piardă funcţia, se teme de… de toate. Un om cinstit nu s-ar teme de nimic! Recent a determinat un tânăr om de afaceri, care a investit bani şi multă muncă în partid, să plece din PP a lu’ DD. Nu credem că va proceda altfel cu fostul procuror Trancă (căruia i-ar fi solicitat 100 de milioane pentru a-i da un loc eligibil la alegerile locale) sau cu penalul director al ARR Vâlcea, Florin Butnaru (acesta chiar ar merita să rămână şi cu banii luaţi şi cu…degetul în gură, că în Consiliul Judeţean oricum nu va ajunge!). Știm sigur că Ion Nicolae – „Dințișor din aur de trompetă” se mai întâlneşte pe ascuns şi cu unii ziarişti. Acestora le cere sprijin mediatic şi încearcă să îi convingă că indiferent de cine va câştiga alegerile în Râmnic el – Ion  Nicolae – va fi unul din cei doi viceprimari.

Ion Nicolae a clădit o gaşcă

Un lider ca Dan Diaconescu atrage atenţia peste tot unde se duce. În Vâlcea, la inaugurarea noului sediu judeţean al partidului, DD nu a avut mai mult de 300 de simpatizanţi, majoritatea strânşi cu promisiuni deşarte de prin comunele judeţului. Asta pentru că, peste o mie de membri părăsiseră, în marţea dinaintea sosirii lui Diaconescu, organizaţia. Oamenii nu au mai suportat lăcomia lui Nicolae care le cerea bani zilnic: pentru afişe, pentru bannere, pentru sediu, pentru mobilier, pentru presă, pentru benzină etc. În Vâlcea, Nicolae a reuşit să facă o gaşcă nu un partid. Fel de fel de consilieri, viceprimari, primari din PDL, PSD, PNL sau PC care s-au văzut cu şansele compromise de a mai fi promovaţi în partidele lor pe locuri eligibile au fugit spre PP a lu’ DD. Un lider adevărat, un politician cu experienţă ar fi putut profita la maximum de această situaţie, mai ales de nemulţumirile din USL, făcându-și o organizaţie remarcabilă. Trebuia însă să fie corect, să dea funcţii oamenilor cu valoare, să nu mai fie șiret şi să nu le mai ceară bani. La ora actuală, Ion Nicolae este singurul lider care cere bani colegilor săi, pentru a-i lăsa să candideze. Unii au acceptat, dar şi aceştia să fiţi siguri că nu îi vor da votul lui Nicolae. Am discutat cu oamenii din teritoriu care ne-au spus clar : „O să votăm lista noastră, la locale şi candidatul la primărie. Nu votăm lista de la judeţ că nu ne interesează”. Acum, văzându-se surclasat de realitate, Ion Nicolae se pregăteşte să arunce pe piaţă nişte mizerii de nedescris despre unii din contracandidaţii săi. Nu suntem cunoscuţi ca simpatizanţi ai senatorului vâlcean Emilian Frâncu dar pe acesta nu l-am calomniat niciodată şi nici nu l-am insultat, ba, atunci când a fost cazul, am relatat lucrurile bune din activitatea sa politică. Ion Nicolae vrea însă să se răzbune pe foştii săi colegi de la PNL și în special pe Frâncu, în speranţa că va rupe din voturile liberalilor, pentru a-şi maximiza şansele. Despre această manevră și operaţiunile murdare puse la cale, dar şi despre motivele care au determinat scârba multor membri de partid și a făcut ca zeci de doamne şi domnişoare să fugă din organizaţie, dezgustate de manevrele lui Nicolae, vom relata în ediţia viitoare.

VLAD SOARE