Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Nicolae a început să dezvăluie ţepele liberale

Joi, 11 iunie, în fapt de seară, după o emisiune televizată plină de surprize, s-au aflat, pentru prima dată, oficial, în tandem politic, Gheorghe Udubae – organizatorul reuniunii viitoare a simpatizanţilor râmniceni sub faldurie UNPR şi liberalul Ion Nicolae – consilier municipal, sub atenta supraveghere şi oblăduire a realizatorului emisiuni „Criterii politice”, de la postul regional „VTV” – ziaristul George Smeoreanu. Râmnicenii noştri savurau ştirea difuzată în premieră absolută, la tv, că liberalul Ion Nicolae a demisionat din organizaţia locală a PNL, înscriindu-se în partidul „independentului” general Oprea. Nu ne interesează, acum, ce promisiuni i s-au făcut fugarului liberal, pentru că nu ne mai interesează, dar avem mulţumirea că ni s-a împlinit proorocirea şi anume, am spus că dacă va pleca de la PNL, Nicolae va face dezvăluiri uluitoare despre culisele financiare  (cotizaţii, sponsorizări, donaţii etc.) mânuite de ex-preşedintele organizaţiei judeţene Emilian Frâncu, în campaniile electorale trecute şi cu ocazia (re)numirilor în funcţiile de stat, de la directori, până la poştaşi, pe criterii politice liberale, în instituţiile deconcentrate din judeţ. Şi ăsta este abia începutul! Redăm, mai jos, articolul publicat (de ce sub pseudonim?), de experimentatul jurnalist George Smeoreanu, apărut în ziarul său on-line „Criterii politice”, fapta criticată putând fi „un cockteil de fraudă şi manipulare cum nu a mai existat în România”.

INCREDIBIL! SPONSORUL ŢEPUIT CU SONDAJUL

Este incredibil ce dezvăluire a făcut la emisiunea „Criterii politice” liberalul vâlcean Ion Nicolae. El a lăsat să se înţeleagă precum că şefii filialei, Cristian Buican şi Emilian Frâncu, nu au plătit către INSOMAR cei 8000 de euro pe care i-au strâns de la pretendenţii pentru postul de primar în vederea efectuării unui sondaj. Oricum, banii au intrat în casierie, în schimb nu există vreun document că au şi ieşit oficial, afirmă Ion Nicolae.

Mai mult, ar fi posibil ca sondajul să fi fost falsificat pentru inducerea în eroare a sponsorului Niţu, patronul firmei Damila, care ar fi cheltuit peste opt miliarde de lei vechi în campania de susţinere a lui Bogdan Pistol. A fost sponsorul ţepuit? La această întrebare trebuie să răspundă urgent Buican şi Frâncu, scoţând factura INSOMAR şi ordinul de plată despre care Ion Nicolae susţine că nu există.

Deocamdată, nu îi punem aceleaşi întrebări şi lui Bogdan Pistol, care ar putea fi o victimă, un manipulat căruia i s-a spus, ca şi lui Niţu, că are şanse să câştige alegerile. Oricum, Ion Nicolae sugerează că ar putea fi vorba de o situaţie incredibilă, un cockteil de fraudă şi manipulare cum nu a mai existat în România.

Acum, aş vrea să încadrăm un pic eventuala faptă. Aşa este că pare plauzibil? PNL Vâlcea s-a comportat ciudat în alegeri, Pistol părea hipnotizat şi sponsorul de asemenea. Un element de culoare este că sondajul suspectat de fals nu cuprinde, la capitolul ziare, numele celui mai cunoscut cotidian vâlcean, gafă pe care INSOMAR nu ar fi putut-o comite.

Una peste alta, Buican trebuie să demonstreze că sondajul este autentic şi că a fost achitat legal. Orice alte explicaţii sunt inutile, iar în lipsa facturii şi a ordinului de plată, e normal să sesizăm DNA.

• Romeo POPESCU