Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Gigi Matei, mai sigur ca niciodată de poziţia de primar interimar

PERMUTĂRI. Se anunță o perioadă agitată pentru membrii Consiliului Local Rm. Vâlcea, liberalii și pedeliștii încercând să schimbe actuala configurație a puterii din CL, precum și schimbarea lui Ion Gigi Matei din poziția de primar interimar. Vizat să-i ia locul lui Matei este viceprimarul Eduard Vîrlan, care bate stepul și se uită la liderul Cristian Buican ca la Dumnezeul jocurilor politice de culise. Visul de a deveni primar surogat, dacă e să-l cităm pe Cristian Buican, al lui Vîrlan este alimentat și de poziția liderului organizației municipale a PDL, Romeo Rădulescu, care și-a dat deja acceptul pentru rocada dintre Vîrlan și Matei. În acest moment, cei mai curtați consilieri sunt cei ai UNPR și PPDD, însă Gigi Matei se bazează pe voturile colegilor din UNPR. Pentru schimbarea primarului interimar, sunt necesare 12 voturi, iar actuala configurație politică din CL este următoarea:  • 7 consilieri PSD, • 5 consilieri PNL, • 2 consilieri PP-DD,  • 4 consilieri UNPR, • 5 consilieri PD-L.

Pe Romeo Rădulescu l-a luat gura pe dinainte

Ceea ce se dorea a fi un plan secret, a fost devoalat în public de deputatul PDL, Romeo Rădulescu, pe care l-a luat gura pe dinainte. „Nu m-au contactat liberalii. Ne-am întâlnit şi cred că o soluţie pentru acest oraş este să vină cineva care măcar nu are aroganţă şi vrea să stea de vorbă cu oamenii. Nu ştiu când se va întâmpla acest lucru. Noi suntem în opoziţie şi rămânem în opoziţie şi vreau să ne facem treaba de opoziţie. Nu vrem să facem partizanate cu puterea. Totuși, îl prefer pe Vârlan nu ca fiind mai bun decât Gigi Matei, ci pentru că este mai sensibil la necesităţile cetăţenilor, că mai stă de vorbă cu oamenii, nu stă la bere până la ora 10 seara”, a precizat deputatul PDL Romeo Rădulescu.

Deputatul Buican, atac la primarul interimar

Vizibil iritat că partenerul său de discuții a făcut dezvăluirile despre cum vor liberalii și pedeliștii să dea de pământ cu Gigi Matei, Cristian Buican i-a luat la întrebări pe jurnaliști dacă discuția a fost una publică sau privată. De parcă ar interesa pe cineva! Important este că ea a fost făcută, iar deciziile lor ne afectează pe toți cei care locuim în acest oraș. Încercând să minimalizeze importanța dialogului, Buican a adăugat: ”Dacă aţi ştii câte prostii se spun pe holul Parlamentului!”

Până la urmă, pe Buican nu l-a ținut și fără jenă și-a atacat colegul din USL, Ion Gigi Matei, numindu-l primar surogat: ”Gigi Matei n-a fost votat primar, el este primar surogat. Cetăţenii Râmnicului au votat un primar care i-a dezamăgit, dar în acelaşi timp au votat şi un proiect de administrare a oraşului. Primarul înlocuitor sau surogat ar fi trebuit să urmărească ducerea la îndeplinire a proiectului administrativ votat de către cetăţenii Râmnicului. Problema e că nu face acest lucru. O să vedeţi, faptul că nu se duce la îndeplinire acel program, va conduce la o scădere foarte accentuată a încrederii populaţiei în partidele care au susţinut acel proiect administrativ. Forţele politice care au susţinut acest proiect ar trebui să ia măsuri pentru a face ca cei care conduc primăria să pună în aplicare acel proiect. Eu vreau să vă spun că dacă domnul Matei continuă să-şi facă politica personală şi nu duce la îndeplinire acest proiect, voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă să-l aduc pe calea cea bună”.