Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Cîlea şi Cristian Buican se pregătesc să semneze protocolul USL

DECIZII. În protocol, se pare, nu se clarifică situaţia de la Primăria Râmnicului, urmând să se redacteze un alt document pentru desemnarea candidatului pentru eventualele alegeri parţiale. Actualul primar interimar, Gigi Matei, are toate şansele să rămână pe poziţii şi să fie desemnat candidat din partea USL.  

După o perioadă de tatonări, negocieri şi noi tensiuni în USL la Vâlcea, Bucureştiul a decis ca, săptămâna viitoare, să le trimită protocolul lui Ion Cîlea şi Cristian Buican pentru a fi semnat imediat. Protocolul va conţine chestiuni legate strict de conduita consilierilor locali şi judeţeni, precum şi de distribuirea posturilor de la instituţiile deconcentrate. Din câte se pare, în documentul ce va fi semnat de cei doi co-lideri USL Vâlcea nu se specifică absolut nimic referitor la Primăria Râmnicului. După cum bine se ştie, doleanţa cea mai arzătoare a liberalilor este aceea de respectare a protocolului USL din 2012, în care scria negru pe alb că instituţia Consiliu Judeţean revine PSD, iar Primăria Râmnicului, PNL. Peneliştii lui Buican a cerut imperativ la centru ca şi acum să se aplice această regulă, iar interimatul la primărie să-i revină unui liberal.

Potrivit surselor noastre însă, şi de această dată, liberalii vor rămâne cu buza umflată, pentru că pesediştii nu au cedat şi au cerut un nou protocol referitor la situaţia de la Primăria Râmnicului. Astfel, actualul primar interimar, pesedistul Gigi Matei, are mari şanse să fie desemnat candidatul USL la eventualele alegeri parţiale pentru postul de primar al municipiului. CLAUDIA STANCIU