Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Cîlea nu exclude o candidatură independentă în cursa pentru CJ

Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, dezminte, pe jumătate, afirmaţiile făcute de liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican cu privire la scoaterea sa din cursa pentru Consiliul Judeţean şi nominlaizarea pentru un post în Ministerul Agriculturii. Liderul social-democrat a recunoscut că i s-a propus şefia Ministerului Agriculturii, dar a refuzat. În cazul în care PSD va ceda judeţul Vâlcea liberalilor, Cîlea nu  exclude posibililtatea unei candidaturi individuale, o decizie care ar face inutilă candidatura lui Buican.

Alianţa USL a băgat în ceaţă primarii PNL şi PSD, care primesc informaţii contradictorii din partea celor doi lideri ai USL Vâlcea, social-democratul Ion Cîlea şi liberalul Cristian Buican, fiecare declarându-se candidatul oficial la preşedinţia CJ Vâlcea.

Săptămâna trecută, liberalul Cristian Buican spunea că liderii USL l-au desemnat, neoficial, candidatul USL Vâlcea la preşedinţia CJ, oferindu-i liderului PSD, ca premiu de consolare, postul de ministru al Agriculturii.Declaraţiile făcute de liderul pesedist întăresc practic afirmaţiile liderului PNL. Ponta nu i-ar fi oferit o altă funcţie liderului PSD Vâlcea, dacă nu s-ar fi discutat nominalizarea lui Buican în cursa pentru CJ.

Ion Cîlea a confirmat afirmaţia liderului liberal în ceea ce priveşte ,,premiul de consolare” oferit de şeful său de partid, liderul Victor Ponta, cât şi faptul că  a refuzat oferta.

,,Mi s-a propus postul de ministru al Agriculturii, dar am refuzat. Nu mă interesează, pentru că agricultura noastră a fost distrusă atât de rău de alţii şi nu aş avea cum să o pun pe picioare, nu accept funcţii doar de dragul imaginii. Iar la Senat, dacă voiam un mandat  în Parlamentul României  îl obţineam de mult, aşa că vreau încă un mandat la Consiliul Judeţean. Am multe proiecte începute şi vreau să le finalizez. Tot ce am promis am făcut, chiar şi în condiţiile unui buget de austeritate. Eu nu vreau să câştig bani, vreau să fac ceva pentru judeţ. Nu mi-am propus să-mi umflu contul cu bani de aici, cum vor alţii, singura mea dorinţă este să fac ceva pentru infrastructura judeţului, să aducem lucrurile la zi. Eu pentru asta mă bat nu pentru altceva”.

Dacă ei nu mă vor….

Liderul PSD Vâlcea susţine că nu va renunţa niciodată la candidatura de la CJ, chiar dacă liderii USL îl vor scoate din cursă. Contrar aşteptărilor liderului liberal Cristian Buican, care susţinea că Ion Cîlea nu va renunţa niciodată la funcţiile de conducere din partid, social-democratul a declarat că ia în calcul şi o candidatură independentă.

,,Cred că nu-şi imaginează cineva că aş putea să pierd în sondaj în faţa lui Cristian Buican. Dar, dacă se va întâmpla să nu fiu candidatul USL la Consiliul Judeţean din cauza unor aranjamente la nivel central, ceea ce este exclus pentru că ele ţin de domeniul trecutului,  există şi alte soluţii. Am luat în calcul şi o candidatură independentă. Eu nu am alergat niciodată după funcţiile astea, oamenii m-au ales. Dar vă spun foarte clar, să terminăm odată cu diversiunea asta, că PSD nu va renunţa niciodată la cele 16 judeţe. Să fie foarte clar pentru toată lumea”,a declarat Ion Cîlea, preşedinte al PSD Vâlcea, vicepreşedinte al PSD.

În cazul în care liderul PSD îşi va pune planul în aplicare, Buican pierde alegerile. Planul lui Cîlea are totuşi o breşă. În cazul în care  Guvernul va schimba din nou legea, iar preşedintele CJ va fi ales prin votul consilierilor, liderul PSD va pierde şi şefia partidului şi preşedinţia CJ.

Buican, ameninţat cu judecata ,,greilor”

Pesedistul ştie că fratele său de alianţă  îi face anti-campanie în judeţ şi-i cere să se potolească altfel îl va da pe mâna  liderilor de la centru sau şi mai grav,  îl va ,,lucra” cu propriile arme.

,,M-a sunat  un deputat şi mi-a confirmat faptul că face astfel de declaraţii. Ar fi foarte bine să se potolească şi domnul Buican, să nu depăşească limita admisă de protocol. Sunt afirmaţii abuzive şi dacă vrea să facem altfel, sunt de acord să facem şi altfel. Eu am respectat şi PNL, şi ACD, şi protocolul semnat la nivel naţional şi judeţean. Eu pot să informez conducerea şi e posibil să se ia şi alte măsuri”, a conchis Cîlea.

DANA NEDESCU