Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Cîlea lasă PC fără consilieri locali

RACOLARE. Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, s-a gândit că nu ar fi rău să lase fără ,,vârfuri”organizaţia judeţeană a PC Vâlcea, respectiv să racoleze cei 5 primari ai PC şi câţiva din cei 72 de consilieri locali. Se pare că a şi reuşit. Mircea Stănculescu, liderul PC Vâlcea, a declarat că PSD a luat trei consilieri locali, iar acţiunea este în plină desfăşurare. Săptămâna aceasta, celor trei ,,trădători” li se va retrage sprijinul politic în consiliile locale şi vor fi excluşi din partid. Stănculescu susţine că traseismul nu ar fi fost posibil dacă liderii PSD nu ar fi făcut  presiuni asupra primarilor şi consilierilor PC, pentru înregimenatarea lor în PSD. Cum o nenorocire nu vine niciodată singură, noua conducere a PC Vâlcea a descoperit că 55% din filiale sunt inactive, funcţionând doar pe hârtie.

Liderul PC Vâlcea, consilierul Mircea Stănculescu, a descoperit cu stupoare că a preluat conducerea unui partid mort: 55% din filialele înregistrate în scripte funcţionau doar pe hârtie, iar consilierii locali sunt cu un picior în PC şi cu celălalt în PSD.

În luna iunie, imediat după alegerea lui Mircea Stănculescu în fruntea organizaţiei judeţene a PC Vâlcea, conservatorii vâlceni au renunţat la alianţa cu social-democraţii din cauza liderului Ion Cîlea, care a demarat o acţiune de racolare a primarilor şi consilierilor locali ai PC.

,,Alianţa cu PSD nu mai există decât la nivelul Parlamentului. La viitoarele alegeri, fie ele locale sau parlamentare vom merge singuri pentru că partenerii noştri de alianţă nu şi-au onorat promisiunile din campanie, mai mult chiar, în prezent încearcă să ne racoleze primarii şi consilierii municipali. Nu suntem deloc mulţumiţi de acest gen de acţiuni al PSD, pentru că noi am fost alături de PSD la toate alegerile, de la cele locale, parlamentare şi prezidenţiale, în care ne-am onorat cu demnitate protocolul. Mai nou încearcă să ne racoleze primarii. Prin această măsură, PSD dă dovadă de neseriozitate faţă de noi pentru că încalcă din nou prevederile protocolului în care am promis, fiecare partid în parte, că nu ne vom racola membri de partid”, a declarat noul lider al PC.

Miercuri, 28 iulie, Stănculescu a declarat că PSD a racolat deja trei consilieri locali.

„În prezent, se lucrează la o nouă reevaluare şi reorganizare a filialelor, pentru că am constatat că datele deţinute în registre nu erau corecte. Sunt foarte mulţi consilieri locali care nu se mai regăsesc printre noi. PSD ne-a racolat trei consilieri: Anghelescu Cosmin de la Mateeşti; Vetuţa Ciocan –Horezu şi Ducu Ion din Tomşani, toţi trei vor fi excluşi din partid. În prezent mai avem 68 de consilieri locali şi 5 primari, cel puţin aşa ştim noi. Până la această dată am constatat că 55% din filiale sunt fără activitate. Am considerat că nu trebuie să ne mai bâlbâim  şi să reorganizăm totul de la zero. Nici nu mă mai chinui să-i găsesc, înfiinţez altă organizaţie în localitatea respectivă şi după aceea îi luăm şi pe ceilalţi”, a declarat Stănculescu.

DANA NEDESCU