Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Cîlea îşi face partid

CONSTRÂNGERI. Nu de puţine ori, Ion Cîlea a fost acuzat de mai mulţi tineri din PSD că încearcă să pună monopol pe partid. Ei bine, acuzaţiile s-au dovedit ulterior a avea un suport în realitate, pentru că liderul social-democraţilor vâlceni încearcă acum să-şi formeze o echipă de conducere formată din membri „aleşi pe sprânceană”, o echipă ce, cu siguranţă, nu-i va fi incomodă în următorii patru ani de zile. Ion Cîlea şi-a spus punctul de vedere chiar zilele trecute, cu ocazia alegerilor din sânul organizaţiei PSD Drăgăşani, acolo unde a spus răspicat că nu va accepta nicio propunere pentru posturile de vicepreşedinţi, el având dreptul de a-şi alege singur oamenii.  

Alegerile noilor conduceri ale organizaţiilor locale PSD din Vâlcea sunt la final, iar în data de 5 aprilie va avea loc conferinţa judeţeană, acolo unde Ion Cîlea va candida singur. Problema este însă că postul de preşedinte al pesediştilor vâlceni nu-i mai este de ajuns, iar pentru a avea un control total asupra partidului, Ion Cîlea s-a gândit să nu accepte nicio propunere pentru cele aproximativ 15 posturi de vicepreşedinţi şi să-şi formeze de unul singur o echipă ce nu-i va fi incomodă.

La sfârşitul săptămânii trecute, liderul PSD Vâlcea, însoţit de secretarul executiv Dumitru Persu, a participat la adunările generale din localităţile Drăgăşani, Berbeşti, Călimăneşti, Sălătrucel, Berislăveşti şi Pietrari. La Drăgăşani însă, Ion Cîlea a pus punctul pe „i”, anunţându-şi colegii, care-şi mai făceau speranţe că există democraţie în partid, că nu va lăsa pe nimeni să facă propuneri pentru posturile de vicepreşedinţi. Asta după ce, consilierul judeţean Alexandru Oproaica se pare că ar fi avut intenţia de a înainta şi el câteva nume, în ideea creării unei competiţii interne benefică pentru orice partid democratic. Numai că, intenţia lui a fost „ucisă” din faşă, pentru că liderul Cîlea intenţionează să-şi facă o echipă de vicepreşedinţi aleşi pe sprânceană. Pe lângă parlamentarii care ocupă un post de drept în Biroul Permanent Judeţean al PSD Vâlcea, şeful partidului vrea să-i propulseze în posturi de conducere şi pe Remus Grigorescu şi Adrian Buşu, eternii şi fascinanţii săi „căţeluşi” de casă. Sigur, pentru câte un post de vicepreşedinte mai sunt propuşi se pare şi câţiva primari, printre care edilul de la Drăgăşani, Cristian Nedelcu, primarul de la Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, precum şi cel de la Prundeni, Horia Horăscu.

Cârcotaşii mai aşteaptă însă ca o surpriză de proporţii să se producă chiar în ziua alegerilor interne. Asta pentru că, după cum spun gurile rele, deputatul Constantin Rădulescu încă se gândeşte la postul de lider al PSD Vâlcea şi nu a exclus nici până acum varianta de a-şi depune candidatura chiar pe ultima sută de metri. Abia atunci vor demonstra pesediştii din Vâlcea că în partid mai există măcar un dram de democraţie.

CLAUDIA STANCIU