Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Cîlea a anunţat că „nu mai rămâne nimeni în funcţie”

AVERTISMENTE. Liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a anunţat la ultima sa conferinţă de presă că din luna ianuarie a anului viitor urmează să se producă mari schimbări în fruntea instituţiilor deconcentrate din judeţul nostru. Acesta este decis să nu mai lase niciun picior de pedelist în funcţie, fiind total nemulţumit de „prestaţia” acestora din trecut.

Posturile de conducere din instituţiile sanitare sunt primele vizate, directorul de la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea fiind primul, conform spuselor lui Cîlea, care va „zbura” din scaun. Aici în locul Mariei Murăruş are toate şansele să vină Luminiţa Apostolescu, susţinută de PSD. În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, şeful Consiliului Judeţean Vâlcea a mărturisit că prima dată va face o analiză completă asupra activităţii sale. Aici este posibil să nu se facă schimbarea, mai ales că managerul Georgeta Sălişte şi-a demonstrat profesionalismul şi capacitatea de a conduce bine cel mai important spital din judeţ într-un moment de criză financiară profundă. „Avem toate pârghiile acum să-i schimbăm pe toţi din funcţie. Nu rămâne nimeni în funcţie. Nici directorul de la Direcţia de Sănătate Publică nu va rămâne în funcţie pentru că mie mi-a rămas în minte faptul că şi-a pus semnătura pentru desfiinţarea Spitalului de la Bălceşti. Nu îmi pot scoate din minte acest gest, indiferent de ce va fi. A semnat alături de fostul prefect şi aşa a murit un spital care deservea 55.000 de oameni din zonă. Oricum, din câte aţi văzut, şi noi, PSD-ul, am reuşit să punem nişte oameni în funcţii de conducere şi vom continua acest lucru, alături de colegii de la PNL şi PC” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

Mircea Nadolu rămâne prefect

Liderul PSD Vâlcea a mai spus că nu s-a luat în discuţie până acum nicio schimbare la nivelul Instituţiei Prefectului Vâlcea, deşi la bursa zvonurilor a fost lansată informaţia conform căreia pesediştii Remus Grigorescu şi Adrian Buşu ar face presiuni din ce în ce mai mari pentru a-i lua locul actualului prefect liberal Mircea Nadolu. Cei doi social-democraţi poftitori de funcţii mizau pe faptul că ministru al Administraţiei este acum secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, iar acesta ar putea cere schimbarea lui Nadolu. Aşa cum spuneam însă, zvonurile au fost infirmate de Ion Cîlea. „În ceea ce priveşte Prefectura, cel puţin, deocamdată, nu se schimbă nimic, rămâne cum este. Iniţial, se spunea că partidul care are preşedinţia Consiliului Judeţean va avea şi prefectul, dar nu s-a mai spus nimic. Oricum, ministrul Dragnea cunoaşte foarte bine administraţia. Din câte ştiu eu, va veni deja cu câteva hotărâri de guvern prin care se descentralizează anumite sectoare, nu ştiu care. Eu am ridicat o problemă, însă. Am spus că suntem de acord să ne dea mai multe activităţi, dar ne trebuie şi sursele de finanţare pentru că altfel e jale” – a mai spus Ion Cîlea.

Cîlea anunţă schimbări şi la Poliţie

Una dintre cele mai importante funcţii este fără îndoială cea de inspector – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. La alegerile parlamentare din iarna acestui an, Ion Cîlea a semnalat câteva probleme conducerii actuale a Poliţiei Vâlcea, fiind nemulţumit că în sediile de poliţie din judeţ se face politică. Mai mult decât atât, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Judeţean, Ion Cîlea i-a reproşat chestorului Lucian Muntean că nu ia măsurile necesare cu cei ce ofereau mită electorală. Astfel că, în mod cert se va produce schimbarea şi în fruntea IPJ Vâlcea, liderii USL dorind să nu implice politica în această numire, ci să susţină un profesionist. Reamintim că în toamna acestui an, atât pesedistul Ion Câlea, cât şi liberalul Cristian Buican l-au nominalizat pentru funcţia de inspector – şef al Poliţiei Vâlcea pe comisarul şef Nicolae Sărdărescu, cel ce a condus această instituţie cu succes şi în trecut.  „În ceea ce priveşte conducerea de la Poliţia Judeţeană, depinde şi de noul ministru care va fi numit. Actualei conduceri a acestei instituţii i-am atras atenţia asupra unor aspecte pe care le-am întâlnit pe teren şi i-am rugat să le remedieze. De exemplu, la Poliţia Drăgăşani i s-a dat voie unui candidat să facă politică în sediul instituţiei şi am înţeles că se face o anchetă acolo. Sper că au fost receptivi la solicitările noastre. Este probabil să rămânem pe aceeaşi nominalizare ca şi până acum” – a declarat Ion Cîlea, co-liderul USL Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU