Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Iohannis la Vâlcea: „Nu există niciun dosar care poate să-mi întrerupă parcursul spre Cotroceni”

Candidatul ACL pentru alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, s-a aflat sâmbătă, 23 august a.c. la Vâlcea, pentru a participa la o întâlnire cu liderii ACL de la nivel local. Întâlnirea a avut loc în sala mare a Consiliului Judeţean, alături de Iohannis mai fiind prezenţi Raluca Turcan, Petre Roman şi alţi lideri ACL. După întâlnirea din Vâlcea, Klaus Iohannis s-a îndreptat către Brezoi, unde a participat la „Târgul Lotrilor”, sărbătoare organizată de primarul Robert Shell.

Klaus Iohannis a vorbit despre planurile sale pentru viitor, spunând că se pregăteşte să câştige preşedinţia României şi să conducă ţara timp de 10 ani. „Viziunea mea nu este pentru un mandat, ci pentru 10 ani de conducere de dreapta în România. În ultimii ani, cea mai mare problemă a fost că guvernele care au venit au avut abordări pe termen scurt, iar problemele nu numai că nu au fost rezolvate, ba chiar, au fost agravate, vezi exemplul Oltchim. De aceea i-am rugat pe colegii mei să facem un program pe 10 ani. Sper să fie pe înţelesul tuturor această abordare, nu venim să le spunem românilor că le vom rezolva problemele în 3 zile din simplul motiv că nu se poate”.

Deşi contracandidaţii săi se străduiesc să-l apropie pe Iohannis de preşedintele Băsescu, primarul Sibiului nu se teme să susţină că va continua proiectele lui Băsescu, care sunt bune pentru ţară. „De la Traian Băsescu, voi prelua cu siguranţă lucrurile care au fost bune, nu că au fost făcute de Traian Băsescu ci că sunt lucruri bune pentru România. Primul ar fi statul de drept, indiferent cum privim lucrurile, s-au făcut paşi importanţi în ultimii ani pentru consolidarea statului de drept. Cât voi fi eu preşedintele României, voi garanta statul de drept în România. Al doilea este Justiţia: s-a văzut că se mişcă, este o justiţie pe care deja putem să o numim independentă, acest lucru trebuie consolidat şi, de asemenea, ca preşedinte, voi garanta independenţa justiţiei. Sunt două lucruri valoroase câştigate de români şi trebuie să vină un preşedinte care nu luptă pentru baronii lui, pentru penalii lui”.

„Nu voi coabita cu nimeni”

Klaus Iohannis afişează o siguranţă de sine impresionantă, iar atunci când a fost întrebat despre eventuale dosare fabricate sau nu care să-i întrerupă drumul către Cotroceni, a zâmbit susţinând că nu are de ce să se teamă. În dulapul lui Iohannis nu există schelete. Toată activitatea sa politică şi administrativă este la vedere.

„Nu există niciun dosar care poate să-mi întrerupă parcursul spre Cotroceni din simplul motiv că nu am ce să ascund. Nu am de ce să mă tem. Sunt demult în politică, de 14 ani. Dacă ar fi fost probleme sau dosare, în una din multele campanii electorale, cineva le-ar fi scos. În niciun caz nu este ceva penal” – a spus Prezidenţiabilul ACL.

Deşi acceptă ideea că uneori mai trebuie să faci şi compromisuri, candidatul ACL a catalogat pactul de coabitare dintre preşedinte şi premier drept un troc politic. „Nu voi coabita cu nimeni. La noi, coabitarea nu este decât un troc politic. Unui troc politic îi lipseşte cel mai important lucru dintr-un compromis politic, fiindcă dintr-acestea mai trebuie să facem, îi lipseşte transparenţa. Nici până în ziua de astăzi, premierul nu ne-a spus de ce s-a dus să semneze acest troc politic cu preşedintele. Însă, voi colabora în interesul României” – a mai spus Iohannis.