Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ioana Liţă – forever young în fruntea femeilor din PSD!

IRAŢIONAL. Nu mai este la prima tinereţe, dar refuză să iasă la pensie. Asta pentru că, probabil, se crede veşnic tânără. Ioana Liţă, actuala lideră a femeilor PSD din Vâlcea, mai vrea încă un mandat în fruntea organizaţiei judeţene, deşi în cele patru deţinute până în prezent a avut o activitate de tot râsul. Lupta pentru funcţia ei se anunţă însă acerbă şi sperăm ca una din doamnele pesediste ce şi-au anunţat candidatura să aibă destulă forţă şi susţinere să o poată detrona, odată pentru totdeauna, pe „venerabila” Liţă.   

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

După ce social-democraţii vâlceni şi-au ales o nouă structură de conducere, a venit rândul femeilor pesediste din judeţ să se reorganizeze. Ideea nu este una rea, însă dacă ar decide să mai scape şi de „femelele dinozaur” din fruntea organizaţiei ar fi ceva absolut minunat. Vorbim evident de eterna, fascinanta şi nemuritoarea Ioana Liţă care şi-a lipit fizicul robust cu super-glue de scaunul de preşedintă a organizaţiei de femei a PSD Vâlcea. În vârstă de 65 de ani, Ioana Liţă nu vrea sub niciun chip să se dea la o parte, deşi ocupă scaunul degeaba de vreo patru mandate. Ea refuză cu încăpăţânare să lase locul unor tinere competente, care pot să dinamizeze munca politică şi de propagandă, atrăgând noi membre de partid şi contribuind efectiv la afirmarea femeilor vâlcene social-democrate. Pentru că, nu greşim cu nimic dacă afirmăm că „venerabila” lideră Ioana Liţă nu s-a remarcat cu nimic până acum, activitatea sa de partid fiind una egală cu mulţimea vidă, pentru că iniţiativa îi lipseşte cu desăvârşire. Dar, cu toate acestea, Ioana Liţă se crede „veşnic tânără” (forever young) şi are impresia că funcţia de şefă i se cuvine de drept.

Noi sperăm totuşi ca alegerile din cadrul organizaţiei judeţene de femei a PSD Vâlcea, ce vor avea loc în luna septembrie, să producă schimbarea, Ioana Liţă să fie trimisă la pensie, iar dacă se crede în continuare la fel de tânără să se apuce de gimnastică sau de balet că poate acolo se descurcă mai bine. Una peste alta, în fruntea femeilor pesediste din Vâlcea are cine să vină, în cursă înscriindu-se mai multe doamne capabile să readucă organizaţia în viaţa publică politică. Aşadar, şi-au anunţat candidatura subprefectul Aurora Gherghina, Daniela Oteşanu şi Veronica Onete. Lupta se anunţă interesantă, mai ales că se aude şi despre o candidatură surpriză.