Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Interviu la o ceaşcă de cafea: Victor Stănculescu crede că e nebunul de pe tabla de şah a politicii vâlcene

„Ajung avocatul poporului dacă mă iubesc Ponta şi Cîlea”

Reporter: Victore, colegul tău de partid şi de Consiliu Judeţean, Victor Popescu te-a asociat cu un cameleon. Vrei să-i dai replica?

Victor Stănculescu: E colegul meu, e treaba lui ce a zis, la PNL e libertate de exprimare. În ultima vreme nu prea îl mai văd, sper să-l văd mai des.

Rep: Acum o săptămână îmi spuneai să-l trec „papagal”.

V.S.: Da, trece-l papagal, dar nu în sensul urât, pur şi simplu că are momente în care repetă inutil nişte lucruri, ca papagalii.

Rep.: Hai că tot te-am prins, care-i faza cu avocatul poporului? Ce are el şi nu au alţi avocaţi de e al poporului. E ca Înalt Presfiinţitul la popi? E aşa şmecher?

V.S.: E un reprezentant al clasei politice, nu al poporului. Ai văzut tu vreo acţiune a avocatului poporului după care poporul să fie mulţumit?

Rep.: Atunci ce face ăsta că nu mă prind?

V.S.: Are nişte atribuţiuni pompoase, să supravegheze legalitatea actelor emise de Parlament, legalitatea tuturor actelor care sunt în interesul cetăţeanului.

Rep.: Păi bagă-te avocat al poporului, ce trebuie să faci?

V.S.: E simplu, acum ajung, dar trebuie să mă iubească Ion Cîlea şi Victor Ponta.

„Sunt nebunul de pe table de şah, dar mă încurcă turele bătrâne”

Rep.: Lasă frate că e bine şi avocat simplu, te recunoaşte lumea pe stradă?

V.S.: E o profesie frumoasă, pe bune. Mulţumirea nu e să te recunoască lumea pe stradă, ci să-i vezi pe oameni mulţumiţi când au nevoie de tine.

Rep.: Ţi-ai făcut un bilanţ, câte procese ai pierdut, câte ai câştigat? Cât e scorul?

V.S.: Nu mi-am făcut, dar sigur am câştigat mai multe decât am pierdut. Dacă era invers, nu mai eram avocat.

Rep.: Hai să te fac o partidă de şah. Ce piesă crezi că eşti?

V.S.: Sunt nebunul, tată. Am crezut că putem face ceva ca şi tineri în politică, în administraţia judeţeană dar având în vedere că există nişte ture bătrâne, îndoctrinate de şcoala comunistă, rolul nostru nu prea există.

Rep.: Ion Cîlea ţi-a spus la un moment dat că nu ai nicio şansă să-i calci pe urme…

V.S.: Păi crezi că îmi doresc? La vârsta mea cultiva arpagic şi se gândea cum să cultive şi altceva. Din păcate, tinerii nu sunt interesaţi de politică, nu vin la alegerile locale. Mulţi spun că au câştigat cu 70%, dar nu îşi pun problema că prezenţa la vot a fost 30%. Şi îţi mai spun ceva, bătrâneţea nu ar trebui să mai fie considerată o virtute şi tinereţea un handicap.

Rep.: Şi pionii cine sunt?

V.S: E simplu, sunt lipitorii de afişe şi cărătorii de genţi.

Rep.: Regele şi regina?

V.S.: Nu avem. Regele şi regina ar trebui să conducă judeţul spre dezvoltarea cunoscută de alte judeţe.

Rep.: Lasă-mă să ghicesc, vreun rege cu numele de Buican, a?

V.S.: Poţi să spui că sunt subiectiv, dar pe Buican nu l-ar interesa să-i ajute pe pioni şi nici pe rude să le ajute dacă va ajunge rege, aşa cum s-a tot întâmplat de 20 de ani încoace în politica vâlceană.

„Sunt vânător ecologist”

Rep.: Când nu faci nici politică, nu eşti nici la tribunal, ce faci?

V.S.: Îmi iau familie, soţia şi fetiţa şi mă duc la Stoileşti, unde am bunicii şi o microfermă. Mai plantez un pom, mai fac câte ceva. Sau iarna la vânătoare şi vara la pescuit. Dar sunt vânător ecologist, ori că nu le prea nimeresc, ori că îmi e milă, nu ştiu, nu am trofee importante.

Rep.: Hai şi ultima. Prostituţie, marijuana, căsătoriile între homosexuali. Să se legalizeze toate trei?

V.S.: Nu am nimic nici cu legalizarea prostituţiei, nici a marijuanei. Dar într-un cadru legal strict şi bine definit nu cu legi permisive şi ajutătoare. Uită-te în Olanda câţi bani se atrag, se consumă marijuana dar nu oriunde, nu acasă, nu pe stradă. Nici împotriva homosexualilor nu am nimic. Uite Elton John s-a căsătorit cu soţia lui, Ion sau cum l-o chema şi parcă au reuşit şi să adopte un copil.

Rep.: Ai fost în Olanda la…

V.S.: Nu, nici mai demult nici acum, am trecut de vârsta aia. Poate nu mă crezi dar mie mi-au spus părinţii că dacă ajung să fac ceva ilegal şi să le bată Poliţia la uşă, să consider că nu mai sunt copilul lor. Mi-a rămas asta în minte.