Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INTERPELARE: Deputatul Daniela Oteșanu vrea să știe dacă sub guvernarea PNL vor crește valorile facturilor la curent și gaze naturale

Deputatul PSD Daniela Oteșanu i-a interpelat pe miniștri liberali de la Muncă și Finanțe, adresându-le un set de întrebări în legătură cu respectarea legislației în domeniul muncii, al protecției sociale și nu numai.
”Având în vedere ultimele declarații din spațiul public ale membrilor guvernului condus de premierul Ludovic Orban pentru respectarea legislației în vigoare privind valoarea punctului de pensie, salariilor din sistemul bugetar, nivelul impozitelor pentru persoane fizice și IMM-uri, plafoanele la tarifele de utilități publice pentru anul viitor
1. Veți respecta creșterea punctului de pensie de la 1.265 lei la 1.775 lei de la 1 septembrie 2020?
2. Veți crește salariile bugetarilor cu 25% din diferența rămasă după intrarea în vigoare a Legii salarizării până la grila din 2020?
3. Veți adopta creșterea salariului minim net cu 100 lei de la 1 ianuarie 2020?
4. Veți menține nivelul impozitului de 1% pentru IMM-uri?
5. Care este procentul și suma cu care veți crește alocările bugetare pentru investițiile publice?
6. Veți păstra limitele plafoanelor la prețul pentru gaze și energia electrică?”, întreabă deputatul PSD, Daniela Oteșanu.
Parlamentarul PSD explică că dorește răspunsuri la aceste întrebări pentru că româniitrebuie să fie corect informați dacă este posibil să apare impozite noi sau creșteri de taxe, cum ar fi impozitarea pensiilor sub 2000 de lei, salariile IT-iștilor, salariile cercetătorilor, care în prezent sunt scutite de impozit, dar și creșterea impozitului de 1% la IMM-urile românești sau a impozitului pe dividende, precum și eliminarea plafonului pus de guvernul social-democrat pentru a ține jos prețurile la facturile de la curent și gaze naturale.