Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Începând de astăzi, cluburile sportive au o lege clară după care vor funcționa!

Astăzi, în ședința plenului Camerei Deputaților (cameră decizională) deputat PSD de Vâlcea, Eugen Neaţă, a votat raportul Comisiei pentru învățământ știință tineret și sport cu privire la cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000 (PLx.274/2017/2018).
„Amendamentele pe care le-am depus la solicitarea reprezentanților cluburilor sportive, au fost introduse în textul de lege şi au ca obiect modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, în sensul introducerii contractului de activitate sportivă, care va fi încheiat între un sportiv de performanţă sau de către alte persoane fizice sau juridice implicate în activitatea sportivă şi o structură sportivă.
Totodată, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru finanţarea activităţii structurilor sportive care au calitatea de ordonator de credite aflate în subordinea acestora. În plus, se creează posibilitatea ca autoritățile administrației publice locale să aloce sume pentru finanțarea infrastructurii și activității sportive, inclusiv pentru cluburile sportive școlare și universitare.
Sportul este o activitate care poate influența stilul de viață, sănătatea sau personalitatea unui om.
Am susținut întotdeauna această ramură, cea a sportului și o voi face de câte ori va fi nevoie!
Vreau să multumesc în mod special doamnei Gavrilă Camelia – președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport pentru deschiderea arătată în corectarea acestor situații!
Mulţumesc președintelui Comisiei pentru muncă și protecție socială, Solomon Adrian pentru susținere și colegului meu deputat Vasile Cîtea, membru în Comisia pentru învățămant, știință, tineret și sport pentru sprijinul acordat în susținerea amendamentelor!” a declarat deputatul Eugen Neaţă.