Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Încăpăţânarea lui Mihai Mateescu a rupt USL la Govora

INDOLENŢĂ. „Biroul Permanent Local al PSD Govora a decis să nominalizăm un candidat propriu şi să ne facem lista proprie de consilieri locali. Am încercat să colaborăm în alianţă în tot acest timp, dar Mateescu şi-a bătut joc de USL şi, implicit, de PSD. Nu am cerut decât trei consilieri pe locuri eligibile şi cred că am arătat destulă înţelegere prin acest lucru. Nu am avut pretenţii şi ne-am comportat civilizat, dar nu mai puteam să ne lăsăm călcaţi în picioare de Mihai Mateescu. Îşi bătea joc de munca oamenilor din PSD, propunându-ne doar un consilier local pe loc eligibil” – ne-a declarat preşedinta PSD Govora, Daniela Oteşanu.

Aşa cum era de aşteptat, USL la Govora nu a rezistat prea mult. De câteva luni bune între liderii PSD şi PNL din localitate se ducea un război pe viaţă şi pe moarte. Preşedinta PSD Govora, Daniela Oteşanu, a încercat să ajungă la un acord cu primarul liberal Mihai Mateescu, însă acesta din urmă a sabotat orice iniţiativă a social-democratei, refuzând categoric să negocieze. Mai mult decât atât, dând dovadă de o aroganţă ieşită din comun, Mihai Mateescu le-a dat cu „flit” chiar şi liderilor USL Vâlcea, Ion Cîlea şi Cristian Buican, minţindu-i că nu este în localitate pentru a nu se întâlni cu ei. Trebuie să menţionăm că problemele majore au început în momentul în care liberalului Mihai Mateescu şi social – democratei Daniela Oteşanu li s-a cerut să înceapă negocierile pentru lista comună a USL la Consiliul Local. Primarul liberal, biciclist de meserie, a început să dea declaraţii în presă, susţinând că refuză categoric să o pună pe lista de consilieri, pe un loc eligibil, pe lidera PSD Govora. Daniela Oteşanu a mărturisit însă că nu-şi doreşte să devină consilier local cu Mateescu primar, fiindu-i ruşine de administrarea defectuoasă a oraşului de către edilul liberal şi nedorind să fie părtaşă la încă un mandat dezastruos. Chiar şi aşa războiul dintre useliştii din Govora a continuat, Mihai Mateescu tratându-i pe pesedişti cu dispreţ şi transmiţându-le că le va da doar un loc eligibil de consilier local din cele 11. După zile întregi de certuri însă, pesediştii au decis să-şi păstreze demnitatea şi au anunţat că rup alianţa cu liberalii de la Govora, nominalizându-şi un candidat propriu.

„Mateescu şi-a bătut joc de USL şi, implicit, de PSD” – Daniela Oteşanu

Daniela Oteşanu, lidera PSD Govora, ne-a mărturisit că a luptat din toate puterile să ajungă la un acord cu primarul liberal Mihai Mateescu. Din păcate, pentru edilul PNL interesele personale primează în faţa celor ale USL. Astfel că, pesediştii au ajuns la capătul răbdării şi au decis să candideze pe cont propriu, împotriva liberalilor. „Biroul Permanent Local al PSD Govora a decis să nominalizăm un candidat propriu şi să ne facem lista proprie de consilieri locali. Am încercat să colaborăm în alianţă în tot acest timp, dar Mateescu şi-a bătut joc de USL şi, implicit, de PSD. Nu am cerut decât trei consilieri pe locuri eligibile şi cred că am arătat destulă înţelegere prin acest lucru. Nu am avut pretenţii şi ne-am comportat civilizat, dar nu mai puteam să ne lăsăm călcaţi în picioare de Mihai Mateescu. Îşi bătea joc de munca oamenilor din PSD, propunându-ne doar un consilier local pe loc eligibil” – ne-a declarat preşedinta PSD Govora, Daniela Oteşanu.

Radu Dumitrescu, candidatul PSD

Biroul Politic Local al PSD Govora a decis cu unanimitate de voturi ca, la alegerile locale din luna iunie a acestui an, Radu Dumitrescu să fie candidatul social-democraţilor pentru Primăria Govora. Trebuie menţionat că acesta a mai candidat din partea Partidului Democrat de două ori în trecut, în anii 2004 şi 2008, el ieşind de fiecare dată pe locul II. Lidera PSD Govora, Daniela Oteşanu, crede că Radu Dumitrescu are anul acesta şanse mult mai mari dacă este susţinut de pesedişti. „Acum vom intra în luptă împotriva lui Mateescu şi vă asigur că vom lupta cu toate forţele. Şansele trebuie jucate până la capăt, iar Radu Dumitrescu are şanse mult mai mari sub sigla PSD decât a avut sub culorile democraţilor” – ne-a mai spus Daniela Oteşanu. Preşedinta PSD Govora nu vrea nici în această variantă să fie trecută pe lista consilierilor locali, susţinând că a demonstrat de atâtea ori că nu a intrat în politică şi în PSD pentru a obţine funcţii publice.

CLAUDIA STANCIU