Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Încă o promisiune făcută în campania electorală, a fost realizată! LEGEA PREVENIRII adoptată de Camera Deputaţilor!

Ieri, 29 noiembrie a.c., în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor (camera decizională), am votat Legea prevenirii. Aceasta a fost adoptată cu un număr 177 de voturi pentru şi 26 de voturi împotriva.
„Aşa cum am promis şi discutat cu cetăţenii în campania electorală, iată că proiectul mult aşteptat, a fost realizat! Legea are ca obiect reglementarea unor instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii. În acest sens, autorităţile/instituţiile publice cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor au stabilite ca atribuţii informarea, instruirea şi îndrumarea publicului, precum şi obligaţia de a aplica, în cazul săvârşirii anumitor fapte contravenţionale, sancţiunea de avertisment împreună cu stabilirea unui plan de remediere prin care se acorda contravenientului o perioadă de timp pentru îndeplinirea obligaţiilor legale. Actul normativ are ca scop intensificarea funcţiei preventive a controlului, precum şi asigurarea securităţii juridice, în condiţiile creşterii calitative a legislaţiei şi apariţiei unor noi domenii de reglementare.
Este o prioritate ca instituţiile statului să acţioneze în primul rând în mod preventiv. Prin modificările legislative pe care le avem în dezbatere şi care prind contur, România se îndreaptă spre normalitate” a declarat deputatul Eugen Neaţă.