Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

În politică, cu femeile nu e de joacă!

O dovadă că liberalii nu sunt misogini o reprezintă faptul că pe lista competitorilor la parlamentare a fost admisă şi s-a înscris doamna Iuliana Moise, unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni judeţeni, formată şi pregătită la şcoala PDL. De profesie inginer mecanic, cu practică în domeniul mecanicii agricole, după parcurgerea mai multor trepte profesionale, absolvind cursuri după cursuri, din domenii diferite, a frecventat şi a absolvit facultatea de drept, la Universitatea Româno-Americană, ea este astăzi director general la Registrului Auto Român, filiala Vâlcea.

Dorind să se auto-depăşească şi să contribuie la fundamentarea activităţii politice în ţară, în anul 1994 a intrat în politică. Nu i-a plăcut să se plimbe din partid în partid (deşi a avut multiple oferte), activând numai în PDL şi, apoi, prin fuziune, la PNL unde s-a făcut remarcată. Pe scară ierarhică, în politic, a fost preşedinta (copreşedinta) Organizaţiei de Femei – judeţul Vâlcea, membră a BPN al OFPDL, vicepreşedintă la PDL Vâlcea, în 2012 a candidat la alegerile parlamentare din partea PDL, până în prezent membră a CJex BPJ-PNL Vâlcea, preşedinte al Colegiului 5 Nord – Brezoi şi consilier judeţean. Așadar. activităţi importante şi prolifice.

Prin diversitatea funcţiilor deţinute şi, bazându-se pe experienţa politică obţinută, s-a făcut remarcată, dar şi invidiată. Cunoscută foarte bine în localităţile din zona de Nord a judeţului, a reuşit să-i convingă pe locuitorii zonei să meargă la vot în procent mare, aducând voturi importante pentru PNL. În staţiunea Călimăneşti-Căciulata, implicată total în alegeri, ajutând la câştigarea primăriei de către un coleg de-al său, a creat o imagine plină de speranţe în viitorul localităţii.

„Nimic nu-mi este străin în modul cum trebuiesc sprijiniţi conducătorii localităţilor zonei mele şi, după cum am mai făcut-o, mă voi dedica sprijinirii mediului rural, pentru că, nu-i aşa?, se simte pregnant diferenţa dintre sate şi oraşe. Cu efort colectiv şi aplicarea principiilor dezvoltării impuse de crezul liberal, vom reuşi să facem să fie un pic mai bine, an de an. Desigur, grija mea se va îndrepta şi spre cei care se află în neputinţa de a-şi întreţine existenţa, ajutându-i prin acţiuni caritabile, instituţionalizarea copiilor abandonaţi sau nesusţinuţi educaţional în diverse centre de specialitate din judeţ” a spus Iuliana Moise. Modestia şi discreţia cu care a acţionat în domeniul social, fac ca Iuliana Moise să fie o anonimă în domeniu, dar dacă i se calcă pe urme şi se culeg informaţii privind întrajutorarea, va fi o surpriză. (va urma)