Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ÎN INIMA TA ŞTII CE-I DREPT – VOTEAZĂ ŞTEFAN PRALĂ!

La fel ca în anii 90, țara merge spre sărăcie, se îndepărtează de Europa și pierde șansa la dezvoltare. Tocmai de aceea am dorit să candIMIidez in acest colegiu deoarece este timpul ca dumneavoastră să fiți reprezentați, să simțiți că  statul este la dispoziția dumneavoastră și nu invers. Susțin modernizarea statului întrucât avem nevoie de un stat mai eficient. Avem nevoie de mai puține hârtii, mai puține avize, mai puțin timp de așteptare.

Vreau să pun Colegiul Drăgășani pe drumul cel bun, pe drumul democratic și european. Oamenii au nevoie de șanse, România are nevoie de creștere economică, iar noi dăm șansa la dezvoltare.

Susţin lupta împotriva corupţiei si tragerea la răspundere a tuturor celor care încalcă legea, inclusiv a politicienilor.  Sunt împotriva “excesului de imunitate” și militez pentru eliminarea oricărei imunități.

Știu că cea mai mare problemă a dumneavoastră este lipsa locurilor de muncă, de aceea consider că e nevoie de investiții serioase pentru calificarea forței de muncă și dezvoltarea profesională a angajaților. Consider că iniţiativa privată şi întreprinderile private sunt motorul economiei. Cu cât există mai multă iniţiativă privată şi cu cât se deschid mai multe companii private, cu atât România se va dezvolta mai mult.

Sănătatea trebuie să ajungă și în mediul rural unde consider că este necesară  înființarea de  centre multi-funcționale. Oamenii nu trebuie să mai bată zeci și sute de kilometri până la un spital. Sănătatea trebuie să devină accesibilă și la îndemâna tuturor.

Românii din clasa de mijloc au nevoie de şanse, nu de pomeni, au nevoie de un stat care să facă ordine, să-i lase pe cei harnici să prospere şi să-i împiedice pe hoţi să facă averi nemeritate.

Sustin românul care munceşte, efortul individual al salariaţilor, al micilor întreprinzători, al liber-profesioniştilor, al agriculturilor. Ma  angajez să stimulez munca şi investiţiile prin reduceri de impozite şi taxe. Prima și cea mai importantă măsură va fi reducerea cotei unice de la 16 la 12 la sută.

Consider că productivitatea unei companii trebuie să se reflecte în nivelul salariului încasat de cei care muncesc.

Susţin realizarea unui Parteneriat Biserică-Stat în domeniul asistenţei sociale, prin care o parte din răspunderea asistenţei sociale să treacă din sarcina statului în cea a bisericii şi a comunităţilor locale.

Produsele românești se află în competiție directă cu produse din alte țări. Este normal ca orice consumator să aleagă produsele cu calitate mai bună și un preț mai bun. Din acest motiv, consider ca este necesar să se aplice măsuri concrete pentru a stimula calitatea produselor românești și cererea lor pe piața românească.

România trăiește din amintirea faptului că odată era supranumită grânarul Europei. Îmi  propun să facem din nou, din România, unul dintre cei mai mari furnizori de produse agricole din Europa. Producem în acest moment doar 40% din potențialul enorm al țării. Am fost binecuvântați cu pământ roditor. România poate acoperi tot necesarul intern de produse agricole și alimentare și exporta surplusul. Dacă irigăm pământul, dacă gândim agricultura profitabil, vom avea cu toții de câștigat. Nu trebuie să exportăm produse agricole brute, ci să adăugăm valoare acestora. Acum exportăm grâu ca alții să își facă făină. În curând, trebuie să ajungem să exportăm făină pentru a da de lucru românilor și a face mai mulți bani.

Ne mândrim tot timpul cu tradițiile noastre, cu talentul românilor, cu creativitatea noastră. Vreau ca toate talentele românilor să producă bani, valoare, si să arate lumii că suntem un popor demn si respectat. Industriile creative – precum moda, arhitectura, filmul, teatrul, muzica și publicitatea, tehnologia informației și arta, meșteșugurile tradiționale și turismul cultural – trebuie să ajungă să genereze plus valoare. Talentul este acolo, trebuie doar un imbold pentru a-l stimula.

Vreau  şanse pentru români, nu generozități false, cu efect de bumerang. Oamenii se pot descurca singuri dacă statul le dă o şansă. Doar cei aflați realmente în nevoie trebuie să beneficieze de ajutorul legitim oferit de stat.

Consider că România trebuie în primul rând să creeze bogăţie, nu să împartă sărăcia.

 Cine sunt?

Încep prin a vă spune că sunt un om ca voi toţi.

M-am născut la 3 decembrie 1963 și am copilărit în comuna Sutești, unde m-am format ca om. Educația primită acasă m-a învățat că pentru a reuși în viață este nevoie să înveți, să muncești și să crezi în ce e drept.

Mi-am întemeiat o familie.

Sunt căsătorit cu Prală Mirela Camelia, de profesie economist.

Sunt un tată fericit a doi copii, Prală Theodora (23 ani) și Prală Tudor  Andrei (9 ani).

Educație și formare:

-Facultatea de management și marketing în afaceri economice.

-Master SNSPA: Managementul Organizațiilor Politice și Civile.

-Master Institutul Diplomatic  Roman.

 Experiență profesională:

1990-2000 Administrator S.C. TORA S.R.L.

2000-2004 Director executiv S.C. ALUTUS S.A.

2004-2008 Expert senatorial.

2009-2012 Director general S.C. HIDROSERV S.A.

Experiența în administrație:

1989-1990 Membru BEJ CFSN-CPUN, vicepreședinte Comisia de Tineret.

2000-prezent Consilier Județean, președinte comisie.

Implicare în societatea civilă:

Fundația Română pentru Tineret, vicepreședinte.

Liga Tineretului Liber, vicepreședinte.

ALD 89 Vâlcea, președinte.

Asociația Română de Luptă împotriva Drogurilor, președinte filiala Vâlcea.

Fundația Identitatea Românească, președinte filiala Vâlcea.

Toate aceste experienţe acumulate în viaţa mea, mi-au consolidat un caracter demn şi onest care mă recomandă să mă prezint în faţa dumneavoastră pentru a-mi acorda o şansă să vă reprezint în Parlamentul României.

*****************************************************************************************************************************************

Scrisoare deschisă către locuitorii din colegiul Drăgăşani Am crezut multă vreme că făcând politică aș putea să îndrept ceva. Nu cred că este vreunul care să știe județul de la un capăt la altul așa cum îl știu eu. L-am bătut cu piciorul, am stat de vorbă cu mii de oameni, i-am ajutat pe unii să ajungă în funcții, iar aceia au dovedit, ulterior, că le pasă prea puțin de cei care le-au dat votul. Nici unul dintre ei nu o duce prost. Unii se dau de ceasul morții că muncesc prea mult, numai că, din câte îmi dau seama, muncesc numai pentru ei, nu pentru voi. Sunt oameni pe care i-ați votat ani de zile. Câștigă sute de milioane la București, pentru că partidul le-a dat funcții grase, iar pe aici trec doar în ultima săptămână de campanie, când aduc camioane de pături și zdrențe, pe care le împart țăranilor săraci. S-a dus de râpă toată industria din Drăgășani și n-au mișcat nici un deget ca să oprească jaful și hoția, distrugerea fabricilor. Cu siguranță, vor veni și acum să vă promită marea cu sarea, de fapt ei nu-și doresc altceva decât să mai mănânce alte miliarde de lei în anii ce vor urma, ani care nu vor fi deloc ușori pentru România. Din impozitele voastre își iau politicienii salariile grase. Cred că a venit timpul să muncim împreună și să găsim soluții pentru a scoate sărăcia din case. Am stat de vorbă cu mii de țărani și știu exact unde trebuie să intervenim, pentru ca să ne schimbăm viața. Iar aici nu este vorba numai de viața noastră, ci și de viața copiilor noștri. Trebuie să facem școli de meserii, unde aceștia să învețe, să reinventăm ceea ce se pare că am uitat, industria locală de prelucrare a producției agricole, dar și a altor resurse. Este aproape imposibil să nu reușim, dacă ne punem asta în minte și construim împreună un plan de bătaie, iar eu mă angajez că voi face tot ce este posibil ca aceste lucruri să se întâmple. Nu mi-am luat niciodată cuvântul înapoi și n-aș putea să mai trec pragul casei părintești dacă acum vin să vă torn minciuni și apoi n-am să vă mai văd niciodată și n-am să mă țin de ceea ce stabilim împreună.   Al dumneavoastră, cu toată sinceritatea, Ștefan Prală