Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Îmi doresc o campanie electorală elegantă”

RENUNŢĂRI. Prezent într-o conferinţă de presă alături de fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău, ex-viceprimarul municipiului, Eusebiu Veţeleanu, a ţinut să explice motivele care l-au determinat să renunţe la această calitate, dar şi la cea de membru al PDL. El a precizat că primarul Rădulescu îi retrăsese toate atribuţiile de serviciu şi că, practic, nu mai avea nimic de făcut în instituţie. Pe un ton apăsat, Veţeleanu a menţionat că în cazul în care va ajunge edil nu va accepta niciodată ca Romeo Rădulescu să ocupe funcţia de viceprimar, trebuind să se mulţumească doar cu cea de consilier local.

Eusebiu Veţeleanu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă a UNPR, că în campania pentru fotoliul de primar al municipiului şi-a propus să aibă o campanie decentă. Completând această idee, fostul primar, Gutău a spus că nu ar fi moral şi nici normal să se întâmple altfel, căci „toţi cei 16 aleşi au fost pe lista pe care am candidat împreună”, precizând că cei de la UNPR nu vor răspunde, niciodată, acuzelor care le vor fi aduse. Pe de altă parte, fostul viceprimar nu este la fel de convins că va fi o campanie liniştită, deoarece cei de la PDL, susţine el, au început, deja, să împroaşte cu noroi. „De săptămâna trecută mi-am luat concediu de la Primăria Râmnicului, iar zilele acestea, mi-am depus şi demisia din funcţia de viceprimar şi de consilier municipal. Nu aş fi făcut acest lucru, dar de ceva vreme, chiar nu mai aveam ce să fac la primărie. Niciun document nu mai ajungea la mine, nu mai aveam voie să ţin audienţe şi chiar nu mi-a convenit să mă duc şi să stau degeaba. Îi mulţumesc lui Mircia Gutău că are încredere în mine, nu aş fi intrat în această luptă fără susţinerea dumnealui, şi sunt convins că vom câştiga. Îi mulţumesc lui Romeo Rădulescu pentru grija pe care mi-o poartă, dar nu dumnealui m-a adunat de prin şanţuri şi m-a adus la Primăria Râmnicului. Eu lucrez de 8 ani în primărie şi consider că am suficientă experienţă pentru a conduce această instituţie, iar, împreună cu domnul Gutău, voi face o echipă redutabilă şi veţi vedea că Râmnicul va arăta ca acum 4-5 ani. Oricine ar fi candidat atunci când s-a întâmplat nefericirea domnului Gutău ar fi ieşit primar, numai că unii au uitat acest lucru”, a spus fostul viceprimar.

Gutău va fi consilierul personal al lui Veţeleanu

Mai mult, fostul democrat-liberal a menţionat că nu-i datorează nimic primarului Rădulescu „nici înscrierea în PDL şi nici câştigarea funcţiei de consilier local”. „Am pornit, amândoi, de pe aceeaşi linie, am avut o relaţie excepţională în perioada în care primăria a fost condusă de domnul Gutău, dar atitudinea sa s-a schimbat foarte mult din momentul în care a ajuns edil. Acest lucru nu-l remarc numai eu, ci foarte multă lume care intră-n contact cu el. Dacă în 2008 aveam trei direcţii de care mă ocupam, în ultima vremea am mai avut una, iar în ultima săptămână nu am mai avut niciuna”, a opinat Veţeleanu.

Cât despre proiectele demarate în mandatul său, Gutău a dat asigurări că toate proiectele vor fi continuate, menţionând că în cazul în care Veţeleanu va ajunge primar va fi consilierul său personal. „Toate proiectele vor fi continuate. Ele au fost începute, absolut toate, de mine. Chiar în una din aceste zile, era pe un post de televiziune fata de la programe externe, de la primărie, care spunea că absolut toate au fost aprobate în 2009. După campania electorală, în cazul în care domnul Veţeleanu câştigă primăria, voi ocupa un post de consilier. Nu vreau să fiu, aşa cum se aude, city manager. Nu vreau să mă abonez la banul public. După ce Eusebiu va ajunge primar, vom colabora cu toate partidele. Nu vom ţine cont de la ce partid e. Vreau să vă anunţ, oficial, că am făcut un protocol cu PRM”, a explicat Gutău.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU