Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

HORIA HORĂSCU: Partidele nu dau bani!

foto Vocea Valcii„În partid contează oamenii şi doctrina acestuia, nu banii promişi la colţ de stradă”, consideră primarul PSD din localitatea Prundeni, judeţul Vâlcea, Horia Horăscu. Ales pentru cea de-a cincea oară primar pe listele PSD, Horăscu consideră că integritatea şi loialitatea faţă de comunitate şi de partid este extrem de importantă. Campion la atragerea fondurilor europene pentru localitatea pe care o conduce de mai bine de 20 de ani, primarul Horăscu ştie cum este să fii şi la Putere şi în Opoziţie. Fiind un veteran al administraţiei publice locale, Horia Horăscu le dă un sfat pe gratis primarilor traseişti: promisiunile populiste de genul veniţi la noi că vă dăm bani sunt doar vorbe-n vânt. Partidele nu dau bani!

„În judeţul Vâlcea, poate şi în alte judeţe plecările de la PSD către “monstruoasa coaliţie PDL-PNL”, e cuprins de o avalanşă de promisiuni populiste gen “vă dăm bani, veniţi la noi”. Primarii care au moralitate şi maturitate politică ştiu sau ar trebui să ştie că partidele nu dau bani. Ele au doctrină, pe care foarte puţini o ştiu sau stăpânesc, chiar şi parlamentarii. Aşa că “momelile” nu ţin! Se bizuiesc pe conferinţa de presă, unde din când în când mai aduc “pentru poze”, posibili candidaţi pe lista lor.

Liderii de partid ar trebui să ştie, să cunoască, Legea Electorală a alegerilor locale. Edilii, deocamdată nu pot trece la alte formaţiuni politice pentru că îşi pierd mandatul. Asta ştiu si ei. Gogoriţa cu „adeziunile”este o minciună pe faţă. În ceea ce mă priveşte, am demonstrat coloană vertebrală şi că eu aduc voturi partidului, şi nu invers. Iar lupta pentru ciolaniada de la Consiliul Judeţean ar trebui stopată pentru că fondurile, în perioada viitoare, se vor acorda, după altă formulă, instituţional, prin Ministerul de Interne şi Ministerul Dezvoltării. Inclusiv Consiliului Judeţean i se vor acorda fonduri atât pentru dezvoltare cât şi pentru funcţionare. Aşa că “ciocul mic”!”, consideră primarul din Prundeni, Horia Horăscu.