Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Hai să mai strigăm o dată şi plecăm”

• Liberalii au pichetat cinci minute în spatele sediului PDL

PROTEST. Mitingul organizat de Emilian Frâncu and Co. s-a dovedit a fi un real eşec, motiv pentru care s-a încheiat după doar cinci minute. Toate cele întâmplate ne aduc aminte de un banc ai cărui protagonişti sunt un motan şi un pisoiaş. Motănelul era curios şi el să afle unde mergea în fiecare seară motanul. Într-o seară, motanul hotărăşte să-l ia pe pisoiaş cu el, să-l iniţieze în tainele sexului. Numai că, la un moment dat, în timp ce aşteptau să-şi facă apariţia pisicile, a început ploaia. Dârdâind de frig, motănelul zice: „Nenea motanul, eu mai f.. 5 minute şi plec”.

La sfârşitul săptămânii trecute, liberalii râmniceni au reuşit să se facă de râs, pichetând sediul PDL Vâlcea pentru doar aproximativ 5 minute. Pe lângă asta, însă, ei au fost nevoiţi să-şi strige nemulţumirile în spatele sediului pedeliştilor, departe de ochii trecătorilor. Asta pentru că, primarul Râmnicului, liderul democrat – liberal Romeo Rădulescu, a refuzat să le dea peneliştilor aprobare pentru a protesta în faţa sediului PD, motivându-şi decizia prin faptul că aceştia vor tulbura ordinea publică şi vor întrerupe circulaţia. Ideea pichetării sediilor partidelor aflate la guvernare le aparţine confederaţiilor sindicale, fiind preluată ulterior, însă şi de parlamentarii PNL. Astfel că, organizatorul mitingului de la Vâlcea a fost nimeni altul decât senatorul liberal Emilian Frâncu, alături de el venind şi deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea. Aceştia şi-au arătat nemulţumirea faţă de fraudarea votului pe Legea Pensiilor de către Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, cerându-i astfel demisia.

Întâmpinaţi cu flori de Valentin Iliescu

Astfel că, joi, 25 noiembrie a.c., în jur de 30 de liberali vâlceni s-au strâns în parcarea din spatele sediului PDL, şi-au strigat nemulţumirile printre maşini, într-o zonă perfect închisă, izolată chiar, impactul mediatic fiind aproape zero. După ce au scandat de câteva ori „Demisia!”, „Jos, Roberta!”, dându-şi seama că mitingul este un adevărat eşec, liderul PNL Rm. Vâlcea, Emilian Frâncu, şi-a îndemnat colegii săi se îndrepte spre sediul partidului lor: „Hai să mai strigăm o dată şi plecăm!”. Surpriza a venit însă din partea ministrului secretar de stat în Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, care i-a întâmpinat pe liberali cu flori, spunându-le că a venit în semn de pace şi îndemnându-i să se aşeze la masa negocierilor pentru a găsi împreună soluţii pentru judeţul Vâlcea şi pentru România. Dacă Emilian Frâncu s-a arătat sceptic, spunându-i pedelistului Iliescu că vor sta de vorbă după ce o vor demite pe Roberta Anastase, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, s-a arătat mai deschis la negocieri. Toate acestea după ce, în aceeaşi zi, în cadrul unei conferinţe de presă, Valentin Iliescu a declarat că unul dintre obiectivele sale, dacă va fi ales preşedinte al PDL Vâlcea, este acela de a reîncepe negocierilor cu PNL la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea.

Frâncu nu renunţă

Deşi acţiunea a fost nereuşită, liderul PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, nu vrea nici în ruptul capului să renunţe, el fiind decis să organizeze, de acum înainte, astfel de proteste în fiecare săptămână. „Aşa cum am anunţat, în fiecare zi de joi a săptămânii vom picheta sediul PDL Vâlcea în semn de protest pentru gestul preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, de a fura speranţa pensionarilor, de a fura în văzul tuturor la votul prin care Legea Pensiilor a fost pe faţă fraudat. Sper ca la mitingul de săptămâna viitoare să vină mai mulţi colegi liberali. Eu sper ca aceste proteste să aibă efect şi nu cred că de anul viitor Roberta Anastase va mai ocupa această funcţie pentru că este ruşine ca o Cameră a Parlamentului României să fie condusă de o persoană care fură, minte şi care cu puterea pe care o are distruge speranţa persoanelor vârstnice şi a noastră a tuturor” – a declarat deputatul liberal Emilian Frâncu.

CLAUDIA STANCIU