Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gutău şi Rădulescu vor fuma pipa păcii?

ÎMPĂCARE. După ce s-au acuzat, și-au reproșat și s-au răzbunat unul pe altul, există foarte mari șanse ca cei doi politicieni să se așeze la masa dialogului, găsind o cale comună de colaborare. Acest lucru este susținut de secretarul PDL, Samoil Vîlcu, care lucrează intens ca cei doi, Gutău și Romeo Rădulescu, să lase orgoliile la o parte și să se reunească în PDL Vâlcea. Au fost lăsate la o parte declarațiile războinice, ba chiar, întrebat despre faptul că Mircia Gutău a fost condamnat pentru fapte de corupție, Samoil Vîlcu a declarat: ”Ia să ne mai lase ăia de la București în pace cu ifosele lor. Gutău e un om valoros, iar în vremea lui PDL-ul era un partid puternic, care conta în toate competițiile electorale”.  

MAGDA POPESCU

magda.popescu@voceavalcii.ro

Deși se tot anunță dezintegrarea organizației județene a PDL, liderii portocalii de la Vâlcea doresc o unificare a tuturor forțelor de dreapta pentru a recrea un PDL puternic, așa cum a fost pe vremea lui Mircia Gutău. Pentru acest lucru, este nevoie, logic, de reîntoarcerea fostului primar al Râmnicului în rândurile pedeliștilor. La acest deziderat muncesc asiduu câțiva lideri portocalii care doresc ca Mircia Gutău și Romeo Rădulescu să îngroape securea războiului. ”S-au înțeles ei Egiptul și Israelul, trebuie să se înțeleagă și Gutău și Rădulescu. Pentru asta milităm noi acum. Împăcarea celor doi este foarte importantă în contextul politic actual. Vrem să aducem înapoi oamenii de valoare, iar Gutău este cel mai important. Trebuie să reclădim PDL-ul pe termen mediu și lung. Mircia Gutău își dorește să reconstruim împreună PDL-ul, mai ales că aici au rămas oamenii adevărați, prietenii cu care a lucrat și cu care a avut rezultate” – susține secretarul PDL, Samoil Vâlcu.

Despre o eventuală revoltă a organizațiilor în PDL Vâlcea, Samoil Vîlcu susține că nu are cunoștință. ”Nu văd ce ar putea obține acești oameni acum în afară de distrugerea partidului. Așa cum v-am spus, ne aflăm într-o perioadă de reorganizare, suntem în plin proces de alegeri pe secțiile de votare până în 12 septembrie, după care urmează alegerile la organizațiile locale, iar în noiembrie vom avea alegeri pentru președinția organizației județene. Cred că e prematur acum să-l dea jos pe Dorel Jurcan, ca să pună pe cine? Consider că toți ne dorim să avem o organizație puternică, cu un lider carismatic, și să aducem în prim plan oameni care să conteze și să ne batem politic cu USL. Trebuie doar să avem răbdare și să facem lucrurile cu cap” – ne-a declarat Samoil Vâlcu.