Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Grigorescu şi Buşu, eternii Lolek şi Bolek

„Lolek şi Bolek” s-au reinventat. Ei pot fi găsiţi în curtea social-democraţilor vâlceni, ducându-şi veacul zi de zi în biroul mai marelui lor şef de partid Ion Cîlea, căruia îi şoptesc în ureche fel de fel de inepţii. Sigur, pentru cine încă nu i-a reperat, le spunem noi că este vorba de eternii „fraţi de vânătoare”, Remus Grigorescu şi Adrian Buşu, care şi-au dat mâna şi s-au aliat împotriva tuturor pentru a-şi atinge scopul. Nu mai este o noutate pentru nimeni că „Lolek” şi „Bolek” ai politicii vâlcene sunt doi indivizi certaţi cu bunul simţ, doi indivizi odioşi care calcă pe „cadavre” pentru a-şi atinge scopul. De când au intrat în vizorul opiniei publice din judeţul nostru, Grigorescu şi Buşu nu s-au făcut remarcaţi prin fapte mari, ci doar prin intrigi şi jocuri murdare, carotându-şi colegii de partid doar pentru propria lor satisfacţie. Activitatea lor favorită este de a „vâna” funcţii, de a le pândi, iar cum apare una la orizont fac tot posibilul pentru a fi singurii candidaţi. Tipii au devenit de-a dreptul caraghioşi, au figuri de copii neînţărcaţi, cărora laptele din sânul „mamei” nu le mai ajunge.  

Remus Grigorescu se dă „fată mare”

În ultimii ani, unul dintre cei mai stresanţi şi nesuferiţi politicieni este social-democratul Remus Grigorescu. Avid după putere, funcţii şi bani, profesoraşul a ajuns să milogească la partid să candideze sau să fie nominalizat pentru orice instituţie deconcentrată. El a fost aruncat în luptă de PSD în anul 2008 pentru un post de deputat în Colegiul Uninominal Rm. Vâlcea Sud, însă a pierdut lamentabil în faţa lui Samoil Vâlcu. Multă lume a rămas cu un gust amar după acea bătălie electorală, aducându-şi aminte de figurile şi nebunia dusă la extrem a lui Remus Grigorescu, care se dădea parlamentar înainte de a se ştii rezultatele oficiale. Mai apoi, el a fost numit, din milă, prefect de Vâlcea, remarcându-se ca cel mai slab conducător al Instituţiei Prefectului de când e înfiinţată. La Prefectură, Remus Grigorescu a stat doar câteva luni de zile, pentru ca în 2010 să candideze, luându-i necinstit locul lui Gigi Matei, pentru postul de primar al Râmnicului. Evident, şi aici a pierdut, ajungând de râsul unui întreg oraş, pentru că oamenii şi-au dat seama că nu are stofă nici de deputat şi nici de primar. După acest eşec, Grigorescu probabil că nu mai are tupeu să candideze, decizând în schimb să urmărească numai posturile ce pot fi ocupate prin numire. Astfel că, prima sa numire a fost la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, unde la ora actuală este adjunct. Numai că, funcţia asta nu prea îi convine, pentru că este de mâna a doua şi a decis să urmărească altceva. Ţintele sale se pare că sunt: Prefectura Vâlcea, postul de inspector şef la Inspectoratul Şcolar sau director la Statistica Vâlcea. Ceva, ceva poate îi pică şi lui! Sigur, Grigorescu nu recunoaşte nici în ruptul capului, iar jurnaliştii sunt ofticoşi şi răutăcioşi, în timp ce el se dă, încă, „fată mare”.

Clănţănitorul Buşu, într-o continuă căutare  

Al doilea personaj controversat din PSD Vâlcea este juristul Adrian Buşu, porta-vocea stricată a partidului care vrea, cu toată fiinţa sa de taliban, să ajungă într-o poziţie sus pusă. După ce l-a săpat la rădăcină pe colegul său de partid, deputatul Aurel Vlădoiu, visând să-i ocupe scaunul de parlamentar, deşi nici activitatea politică şi nici pregătirea profesională nu-l recomandau pentru o asemenea demnitate, clănţănitorul de la PSD s-a gândit că dacă acest target al său nu este posibil de atins, atunci, poate că ar fi mai potrivit să ceară scaunul de prefect. Nu i-a mers nici această manevră şi s-a reorientat, cerându-i liderului PSD Vâlcea să îl nominalizeze pentru funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Atâta tupeu, mai rar! Sigur, era de aşteptat ca cei de la Bucureşti să întrebe „Cine naiba e Buşu?” şi să aleagă un profesionist în acest post. Acum, însă, Buşulică îşi învârte nervos ghiulul în jurul degetului, nemulţumit fiind că a rămas un simplu jurist la Colegiul Medicilor, un post care nu-i da posibilitatea să-şi etaleze prea des chipul efeminizat în lumina reflectoarelor de la tv. Şi a început să caute noi funcţii, noi oportunităţi. Printre funcţiile dorite de el este cea de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, însă unitatea este atât de greu de condus încât nici aici nu este în stare, iar economista Georgeta Sălişte îi dă clase, la orice oră. Aşa că, o altă variantă dorita de juristul Buşu, este Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea, dar şi aici locul este ocupat de un profesionist. Astfel ca omului nesatul de funcţii nu-i mai ramen decât jocul de glezne si tumbele pe asfalt.

CLAUDIA STANCIU