Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Grigore zis „Grig” Crăciunescu este un sforar politic ieftin

POFTA DE PUTERE. Consilierul local Grigore Crăciunescu, proaspăt ales în funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL Rm. Vâlcea, este, opinie împărtăşită chiar şi de o parte dintre colegii de partid, un personaj politic care nu are multe de spus sau de demonstrat. Omul este considerat ca fiind un sforar desăvârşit, capabil de cele mai obscene jocuri politice de culise, concepute pentru a-şi distruge, culmea, chiar competitorii din propria formaţiune politică în care este înregimentat. Pe la colţuri se vorbeşte că „Grig”, aşa cum este alintat de puţinii prieteni pe care-i are, îşi doreşte cu o ardoare ce nu poate fi exprimată în cuvinte o funcţie publică importantă. Fără să-şi pună vreodată problema dacă este sau nu capabil să facă faţă unei asemenea provocări, Crăciunescu s-a aruncat cu capul înainte în lupta pentru putere.

Aşa cum am mai scris şi cu alte ocazii, Grigore Crăciunescu a visat să ajungă subprefect după plecarea din funcţie a lui Marius Burlănescu. Ba, chiar, a purtat numeroase negocieri în acest sens cu pedeliştii cu putere de decizie din partid, însă acestea s-au oprit la un moment dat într-un punct mort. La bursa zvonurilor se vorbeşte chiar că individul este un apropiat al prefectului Petre Ungureanu, care şi-ar fi dorit, se pare, să facă echipă cu Crăciunescu, un neavenit, zic unii, în domeniul administraţiei. Dar cum prieteniile nu se construiesc niciodată pe principii de competenţă, putem spune că „varianta Grig” ca subprefect al judeţului ar fi fost, oricum, una catastrofală, dacă nu chiar jenantă. Însuşi Dorel Jurcan, un alt politician de tristă amintire care, deşi şi-a dovedit neputinţa, tânjeşte la funcţia de preşedinte al PDL Vâlcea, a declarat că Grig Crăciunescu nu a fost niciodată dorit în scaunul de viceprimar al Râmnicului, motiva pentru care, susţine el, partidul ar fi vrut să-i acorde o compensaţie dându-i funcţia de subprefect. Păi, dacă individul nu a fost dorit ca viceprimar de colegii săi, în CL aleşii locali  sunt în majoritate ai PDL, atunci,  cum se poate gândi Jurcan că ar fi agreat pentru fotoliul de subprefect?

Crig Crăciunescu este, fără doar şi poate, un politician cu stare. Din declaraţia sa de avere pe 2009 (cea pe 2010 nu a fost postată pe pagina de intrnet a Primăriei Rm. Vâlcea, pedelistul fiind, probabil, mult prea ocupat cu afacerile!) aflăm că acesta este proprietarul unui apartament în Râmnic în suprafaţă de 120 metri pătraţi, cu o valoare impozabilă de o sută de mii  euro. De asemenea, Crăciunescu un cont curent deschis în 2003 la o bancă din municipiu în valoare de 40 mii lei, deţine fonduri de investiţii la ING în valoare de 50 mii dolari şi la ERAWE România în sumă de 35 mii lei, dar şi un cont de 5 mii euro. Tot în 2009, a înstrăinat 400 de părţi sociale aparţinând SC NORDIC IMPEX SRL cu suma de 40 mii lei şi a acordat un împrumut personal societăţi amintite în valoare de 356 mii lei.  Venitul său şi al soţie a fost în anul care a trecut de 70 mii lei, iar din calitatea de consilier a câştigat 3,5 mii lei.

În plus, Crăciunescu este asociat la societăţile comerciale SC NORDIC IMPEX SRL RM. VÂLCEA, valoarea părţilor sociale fiind de 40 mii lei, acţionar la CONSUMCOOP VAIDEENI (5 mii lei) şi membru la fundaţia VAIDEENI, unde deţine părţi sociale de o mie lei.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU