Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Grig Crăciunescu şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar

DECIZIE. La câteva zile după ce a fost ales viceprimar al Râmnicului din partea PDL, deşi era şi membru al UNPR, „colecţionarul de adeziuni”, Grigore Crăciunescu a demisionat din funcţia de vice, realizând că se află într-o stare de incompatibilitate politică. Gestul său i-a luat prin surprindere pe colegii săi din PDL, care susţin că sunt foarte dezamăgiţi de duplicitatea politică a lui Crăciunescu. Omul politic a pierdut şi calitatea de consilier local.

La începutul săptămânii trecute, fostul edil al municipiului, Mircia Gutău, a dezvăluit faptul că Grigore Crăciunescu, care fusese ales în funcţia de viceprimar al municipiului, este şi membru UNPR. El a arătat jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă adeziunea acestuia. „Le mulţumesc din suflet consilierilor locali că au ales un viceprimar  care este membru UNPR. Acest lucru demonstrează că PDL nu mai are cadre şi a apelat la un membru de-al nostru. Vreau să vă prezint adeziunea acestuia la UNPR. Acest lucru ne bucură foarte mult. Vreau să-l asigur că nu-i voi ridica sprijinul politic. Nu vom proceda aşa cum au făcut cei de la PDL. Îl vom susţine în continuare. Nu ştiu dacă cei de la PDL aveau cunoştinţă de faptul că Grig Crăciunescu avea adeziune la noi. Mie nu-mi place să bat trâmbiţa prin oraş, să discut asemenea lucruri. El este cel care a venit la mine şi m-a rugat să devină membru al UNPR şi mi-a spus că-şi va anunţa venirea în partid printr-o conferinţă”, spunea Mircia Gutău.

Încurcătura

Încercând să se justifice în faţa opiniei publice, ex-viceprimarul a apărut şi el la o întâlnire cu presa, afirmând că a semnat o „adeziune în alb”, pentru a-i arăta lui Gutău „dragostea” ce i-o poartă.  „A apărut, în presă, o adeziune a subsemnatului. Faptul că am fost ataşat de Mircia Gutău, iar pentru mine reprezintă mentorul politic, în luna noiembrie a anului trecut, am fost căutat de dumnealui pentru a avea o mică discuţie. Mi-a făcut propunerea pentru a fi alături de dânsul într-o eventuală campanie electorală şi nu i-am dat un răspuns pe loc. Ne-am văzut, apoi, în luna februarie. Atunci, i-am spus că în cazul în care va candida la primărie, voi fi alături de dumnealui. Pentru a avea girul şi pentru a gândi construcţia unei viitoare echipe, i-am semnat domnului Gutău o adeziune în alb, strict pentru dumnealui, în calitate de candidat”, încerca să se explice el.

Pe de altă parte, Gutău susţine că Grig Crăciunescu este cel care l-a căutat şi rugat să-i permită să se alăture echipei de progresişti. „Dumnealui a venit la mine în birou şi, după o discuţie pe care am avut-o, şi-a exprimat dorinţa de a deveni membru al UNPR. Şi atunci, în glumă, i-am spus: «Grig, de teorie sunt sătul, practica ne cam omoară!». Atunci, a semnat o adeziune în alb. Este adevărat că, după aceea, am rămas surprins când a acceptat să fie viceprimar din partea PDL şi spun cu toată seriozitate că el, în momentul de faţă, conform legii, nu poate fi viceprimar, pentru că, în momentul în care şi-a depus adeziunea la UNPR, el automat nu a mai fost membru al PDL şi nu mai poţi face parte din CL. Pe mine m-a dezamăgit, pentru că era un om valoros, pe care eu l-am respectat. Mă întreb când a fost corect, atunci când a venit cu sufletul şi a semnat adeziunea sau când a acceptat postul de viceprimar. Ştia foarte bine că nu pot candida. El mi-a cerut o perioadă de graţie de două luni, până după Paşti, şi apoi va veni la noi. A încălcat înţelegerea şi de aceea am scos adeziunea. Am înţeles că cineva s-a autosesizat şi el, conform legii, nu mai poate fi viceprimar. El a spus că a semnat adeziunea pentru mine. Ştia foarte clar că nu pot candida”, a explicat fostul edil.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU