Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Grig Crăciunescu, în drumul spre decăderea politică totală

DECIZIE. Ca urmare a demisiei democrat-liberalului Grigore Cărciunescu din funcţia de viceprimar al municipiului, dar şi din calitatea de consilier local, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local se va lua în discuţie înlocuirea fostului pedelist din comisiile în care a fost nominalizat, precum şi din fotoliul de ales. Precizăm că politicianul a renunţat la funcţia de consilier şi la cea de viceprimar, după ce, în presă, au apărut informaţii potrivit cărora acesta deţinea, în acelaşi timp, adeziune la PSD, dar şi la UNPR.

În perioada în care a ocupat funcţia de consilier local, Grigore Crăciunescu a fost ales în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la S.C. Centrul de Afaceri Flandra S.A, precum şi în consiliile de administraţie la Grădiniţa nr.3, Grup Şcolar Nicolae Pleşoianu şi Grădiniţa cu program normal Sfânta Ioana Antida. „Luând în discuţie Raportul nr 12801 din 20.04.2012, întocmit de Secretarul municipiului Râmnicu Vâlcea, prin care se propune să se ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier local a lui Grigore Crăciunescu, precum şi din funcţia de viceprimar al municipiului, ca urmare a demisiei acestuia din aceste două funcţii, să se declare vacant locul de consilier local şi să se completeze componenţa Consiliului Local cu următorul membru supleant, aflat pe lista electorală a Partidului Democrat Liberal ( PDL) cu care acesta a participat la alegerile locale din 01 iunie 2008. Ţinând cont de cererea înregistrată la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea sub nr. 12801 din 9.04.2012, prin care Grigore Crăciunescu a demisionat atât din funcţia de consilier local cât şi din cea de viceprimar (ales prin hotărârea nr. 72 din 29.03.2012) Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea face cunoscut următorul membru supleant ce urmează a fi validat în funcţia de consilier local, respectiv domnul Ion Aurel”, se arată într-un document al Primăriei Râmnicului.

Justificarea

În momentul în care a fost prins cu mâţa-n sac, Crăciunescu a încercat să se disculpe, apelând la tot soiul de sentimentalisme politice, care nu au reuşit, însă, să schimbe aproape deloc situaţia penibilă în care se afla, deja, fostul pedelist. „A apărut, în presă, o adeziune a subsemnatului. Faptul că am fost ataşat de Mircia Gutău, iar pentru mine reprezintă mentorul politic, în luna noiembrie a anului trecut, am fost căutat de dumnealui pentru a avea o mică discuţie. Mi-a făcut propunerea pentru a fi alături de dânsul într-o eventuală campanie electorală şi nu i-am dat un răspuns pe loc. Ne-am văzut, apoi, în luna februarie. Atunci, i-am spus că în cazul în care va candida la primărie, voi fi alături de dumnealui. Pentru a avea girul şi pentru a gândi construcţia unei viitoare echipe, i-am semnat domnului Gutău o adeziune în alb, strict pentru dumnealui, în calitate de candidat. Dacă domnul Gutău ar candida, îmi doresc să fiu alături de dumnealui, în echipa pe care o va conduce. Trebuie spus că domnul Gutău este cel care a părăsit echipa PDL. După demisia celor cinci consilieri din Consiliul Local, am considerat că este de bun-simţ să nu fac şi eu acelaşi lucru, pentru că era un act de normalitate ca această echipă să rămână completă, într-o formulă de 16 consilieri. Înainte de a fi propus în funcţia de viceprimar, le-am spus colegilor mei că am o adeziune în alb la UNPR, făcută pentru susţinerea lui Gutău. Vreau să mai adaug, că-l voi susţine pe primarul Rădulescu în toate demersurile pe care le va face, precum şi în campania electorală pe care o va întreprinde”, spunea Crăciunescu.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU