Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gigi Matei şi-a stabilit lista de consilieri locali

PLANURI. Printre candidaţii trecuţi pe lista de consilieri locali ai PSD Rm. Vâlcea nu se mai regăsesc decât două nume din mandatul trecut. Surprinzător sau nu, pe listă nu a mai fost trecută sindicalista Maria Costea, care nu se mai bucură acum de sprijinul şi înţelegerea celuilalt sindicalist din PSD, Costantin Pârvu. Aşadar, în mandatul viitor, preşedintele PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, a mizat pe „certăreţul” Valeriu Amza, dar şi pe şefa femeilor pesediste râmnicene Adina Dobrete. În rest, lista este completată de necunoscuţi, doar fostul şef de cabinet al senatorului Laurenţiu Coca, Ştefan Leţu, a mai ieşit în public, însă acesta ocupă un loc zece neeligibil.

Social-democraţii râmniceni şi-au prezentat la începutul acestei săptămâni candidaţii pentru Consiliul Local Rm. Vâlcea. Lista este deschisă, aşa cum era de aşteptat, de preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, acesta susţinând că toate cartierele oraşului reşedinţă de judeţ vor avea un reprezentant pesedist în consiliu. Aşadar, locul doi este ocupat de Gheorghe Mihăilescu, acesta fiind urmat, pe locurile trei şi patru, de guralivul Valeriu Amza şi de şefa femeilor pesediste de la Râmnic, Adina Dobrete. De la poziţia cinci şi până la poziţia a opta, locurile sunt ocupate de necunoscuţi, oameni care nu au scos până acum capul în faţa opiniei publice: este vorba de Vasile Cocoş, Ion Gherghinaru, Marin Olteanu, Aurel Marinescu. În final, locurile nouă şi zece sunt ocupate de actualul consilier local Ion Iorgu şi de fostul şef de cabinet al senatorului Laurenţiu Coca, Ştefan Leţu.

80 de milioane lei vechi, un post de consilier local PSD pe loc eligibil

După cum bine se ştie, nu mai departe de săptămâna trecută, după îndelungi certuri şi negocieri, preşedintele PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, a obţinut un număr mai mare de consilieri locali şi un important post de viceprimar, pe care cu siguranţă îl va ocupa în mandatul viitor. Aşadar, în primele 10 locuri, considerate eligibile, pesediştii au şase consilieri, în timp ce liberalii nu au decât patru aleşi locali. Potrivit înţelegerii, PSD va ocupa pe lista USL la municipiu locurile 1, 3, 4, 6, 8 şi 9, în timp de candidaţii PNL vor ocupa poziţiile 2, 5, 7 şi 10. Astfel că, primii şase candidaţi social-democraţi, ce sunt pe locuri eligibile, trebuie să plătească suma de 80 de milioane lei vechi la partid, pentru a contribui la campania electorală.

CLAUDIA STANCIU