Declaraţiile incendiare de la sfârşitul săptămânii trecute făcute de Emilian Frâncu la şedinţa BPT a liberalilor vâlceni nu au rămas fără ecou. Ameninţările lui Frâncu precum că Gigeone va ajunge să ascută creioane în primărie, dacă el şi consilierii PSD nu vor vota proiectele propuse de el au ajuns şi la urechile viceprimarului Matei, care, deocamdată nu vrea să scoată sabia din teacă, ci face apel la raţiune şi înţelegere. Pentru cât timp? Nu se ştie.
Matei nu-i dă de ales lui Frâncu
„În primul rând, am citit şi eu aceste informaţii, nu ştiu cât de adevărate sunt. L-am întrebat pe domnul primar dacă este adevărat, dânsul a afirmat că aceste afirmaţii au fost scoase din context, că dumnealui nu a zis aşa ceva, dar un lucru este foarte clar. Nu o să se întâmple aşa ceva niciodată. Este greu ca cineva să reuşească să-l pună pe Gigi Matei cu botul pe labe, mai ales când are dreptate. Cu botul pe labe, în sensul de a reveni peste votul consilierilor PSD, care n-au votat în şedinţa trecută câteva propuneri ale lui Emilian Frâncu este o chestie exagerată. Vreau şi doresc să rămână în continuare o colaborare bună în cadrul Primăriei aşa cum a fost până la un moment dat. Domnul Frâncu nu trebuie să uite că a ajuns la Primărie şi cu sprijinul PSD şi al meu. Nu este într-o situaţie în care să aibă foarte multe lucruri de ales. Dacă vrea să respecte ceea ce a fost clar dictat printr-un protocol la nivel naţional, şi să ţină cont de negocierea noastră de la începutul campaniei electorale, bine, dacă nu… aspectele acestea cu forţa de a mă pune pe mine cu botul pe labe nu voi accepta niciodată” – a precizat Ion Gigi Matei.
Adopţia maidanezilor, motiv de râcă
Unul dintre proiectele care nu au trecut la şedinţa de CL a fost cel privind modificarea regulamentului pentru adopţia maidanezilor. Ion Gigi Matei are o viziune diferită faţă de cea a primarului Frâncu, însă este convins că lucrurile se pot rezolva în linişte şi cu înţelegere. „Că unele materiale nu au fost discutate înainte de şedinţa trecută, că trebuia să ne consultăm înainte de a se ajunge la o formă finală de comun acord, a recunoscut şi domnul primar şi spun şi eu în continuare că nu a fost bine că s-a întâmplat aşa. Reluarea unor proiecte de hotărâre care au fost deja respinse decât într-o formă în care esenţa nu are de suferit, dar forma poate nu a fost bine explicată. Pot să şi exemplific. La proiectul de hotărâre cu câini, se vorbea despre externalizarea activităţii de adopţie. În viziunea mea şi a colegilor mei, adopţia se face o singură dată între administratorul domeniului public (ADP) şi persoane fizice sau juridice. Ce doresc cei care au înfiat câinii să facă, după aceea, este treaba dumnealor. Eu aşa văd lucrurile: primăria pune la dispoziţie un teren pe care un ONG sau mai multe vor desfăşura activitate de prestări servicii în regim hotelier canin. Noi putem la dispoziţie terenul, ei fac padocuri acolo, se adoptă câinele să zicem prin Internet, iar câinele este predat ONG-ului care prestează serviciile. Se încheie un contract între ONG şi cel care a adoptat, iar acesta din urmă plăteşte prestările de serviciu. Eu ştiu, de spălare, de pieptănare, de fundiţe, de plimbare, mă rog, ce servicii se cer. Astfel, nu are nicio legătură cu bugetul Primăriei. Referitor la externalizarea activităţii de prindere a câinilor, este într-adevăr o situaţie care poate să fie desfăşurată, dar după ce vedem cum merge această activitate cu echipele noastre de la ADP. Avem acum 340 de câini în adăposturi pe care-i hrănim de atâta timp, să vedem ce facem, îi adoptăm, îi eutanasiem, nu ştiu cum va fi” – a mai adăugat Ion Gigi Matei.
Lasă un comentariu