Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gherilă pesedistă anti-justiţie

• În faţa sediului PDL Vâlcea

PROTEST. Deşi nu au avut aprobare de la Primăria Râmnicului pentru pichetarea sediului PDL, social-democraţii au scăpat doar cu câte un avertisment, în ciuda faptului că însuşi inspectorul – şef al Jandarmeriei Vâlcea îi ameninţase la faţa locului cu o amendă de 100 de milioane lei vechi.

La începutul săptămânii, în jur de 30 de pesedişti vâlceni s-au strâns în faţa sediului PDL Vâlcea, pentru a protesta, faţă de măsura arestării preventive luată împotriva colegului lor de la Argeş, Constantin Nicolescu. Deşi ei nu au reuşit să obţină autorizaţie pentru această pichetare de la Primăria Râmnicului, ei au venit înarmaţi cu mici pancarte inscripţionate cu mesaje ca: „Încetaţi mascarada dosarelor politice”, „Libertate şi Democraţie” sau „Opriţi instrumentarea dosarelor politice”. Social – democraţii au declarat că prin protestul lor nu vor să se opună justiţiei, ci doar statului poliţienesc în care tinde să se transforme România. „În niciun caz nu facem acest protest împotriva justiţiei, aşa cum încearcă unii să acrediteze ideea. Este o formă de protest civilizată a membrilor noştri de partid împotriva abuzului realizat prin aşa zisa arestare preventivă a preşedintelui PSD Argeş, Constantin Nicolescu. Măsurile abuzive dispuse de actualii guvernanţi nu pot să ducă decât la o formă de dictatură care nu ne trebuie acum” – a spus secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu.

La câteva minute după ce pesediştii şi-au făcut apariţia în faţa sediului PDL Vâlcea, în mijlocul lor a apărut chiar preşedintele democraţilor vâlceni, senatorul Dorel Jurcan. Acesta din urmă şi-a invitat adversarii politici la o cafea în biroul său pentru a discuta pe această temă. Astfel, Dorel Jurcan le-a spus social-democraţilor că nu şi-au ales locul potrivit pentru a protesta, în condiţiile în care în anul 2006 chiar un om al PDL-ului a trecut prin aceeaşi situaţie, acesta aflându-se şi în acest moment arestat. „E aş vrea să vă reamintesc că vă aflaţi în faţa PDL Vâlcea, partid care are în momentul de faţă unul dintre liderii marcanţi ai lui arestat. Credeţi că dacă noi am fi intervenit în justiţie am mai fi în situaţia aceasta?” – a spus Dorel Jurcan.  Atunci, preşedintele PSD Rm. Vâlcea, Gigi Matei, l-a întrebat pe senatorul Dorel Jurcan dacă în opinia sa şi condamnarea lui Mircia Gutău a fost un abuz al justiţiei. Întrebarea l-a blocat pe liderul PDL Vâlcea, care nu a reuşit să mai scoată decât câteva cuvinte şi acelea neinteligibile.

În final, la faţa locului a apărut chiar şeful Jandarmeriei Vâlcea, Liviu Rotaru, care le-a cerut social-democraţilor să rupă rândurile şi să meargă la casele lor, deoarece nu au autorizaţie pentru această pichetare. Acesta a declarat că pentru faptele lor social-democraţii riscă să primească amendă de până la 100 de milioane lei vechi. Între timp, însă, inspectorul-şef al jandarmilor vâlceni s-a răzgândit, el aplicându-le protestatarilor pesedişti doar câte un avertisment de fiecare.

RAUL POP