Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Vocea Valcii

GHEORGHE IONIŢĂ, atac la baionetă la PNL

Vocea ValciiInformaţiile apărute în articolul nostru „Jocuri murdare : PNL sacrifică ultimii doi consilieri..” au făcut obiectul unei replici a consilierului local Gheorghe Ioniţă, care deşi nu neagă afirmaţiile din articol, consideră că nici jocuri murdare nu au fost la şedinţa cu pricina. Mai mult, deşi încearcă să se dezică de cele apărute în presă, Ioniţă nu face decât să fie de acord cu cele publicate de noi.
„Subsemnatul Gheorghe Ioniţă, membru PNL din anul 1992 precizez că nu am fost exclus din nicio funcţie de la conducerea organizaţiei municipale, sunt in continuare membru al Biroului Politic Municipal (BPM) dar este adevărat ca nu fac parte din noul organism restrâns, Comitetul Local Executiv. Este dreptul statutar al preşedintelui interimar de a-şi alege echipa executivă cu care doreşte să lucreze şi-n acelaşi timp presupun că este şi o responsabilitate asumată în îndeplinirea obiectivelor. Întrucât mai mulţi membri activi ai BPL nu au putut fi incluşi în noul organism executiv, se impunea totuşi o consultare colegială mai ales că performanţele şi punctajele acestora erau superioare multora dintre cei propuşi de către preşedintele interimar, Adrănel Cotescu”, arată consilierul local.

Revocarea lui Pruteanu, greşeală gravă

În opinia lui Ioniţă, revocarea unilaterală a consilierului local Bogdan Pruteanu reprezintă o greşeală gravă. „Nu cred că putem vorbi aici de „jocuri murdare”, dar accept şi am susţinut chiar în şedinţa respectivă că preşedintele interimar a greşit grav când l-a „revocat” unilateral (fără a supune votului membrilor BPL) pe consilierul local Bogdan Pruteanu. Este o măsură nestatutară, abuzivă, ce poate afecta unitatea organizaţiei şi care dovedeşte atât necunoaşterea statutului. cât şi totală lipsă de tact. Nu poţi acuza şi sancţiona pentru absenţe un membru ales în BPM, când tu preşedinte interimar ai cel puţin tot atâtea absenţe şi nu ai organizat şi desfăşurat în ultimele 4 luni de zile decât 8 şedinţe de birou, în condiţiile în care statutar biroul trebuie să se întrunească săptămânal. Sunt cel puţin alţi10 – 15 membri ai biroului cu un număr mai mare de absenţe, iar analiza şi măsură sancţionării trebuia propusă pentru toţi cei în cauză”.

Obedienţa faţă de primarul interimar Matei nu există

Certificând informaţiile noastre în că organizaţia municipală a PNL există o mare ruptură între conducerea interimară şi membrii organizaţiei, Ioniţă vorbeşte şi despre acuzaţiile de obedienţă faţă de primarul interimar Gigi Matei.
„Mult mai gravă şi hilară mi se pare însă acuzaţia adusă consilierilor locali ai PNL privind aşa-zisă „obedienţă” faţă de primarul interimar I.G. Matei. Îi reamintesc domnului Cotescu, că vâlcenii au votat in majoritate Programul Liberal (USL) „Rm. Vâlcea – Casa Noastră ” şi atâta vreme cât primarul interimar promovează proiecte din acest program şi avem în conducerea executivă un viceprimar liberal, logica lucrurilor ne îndeamnă la o minimă consecvenţă. De altfel, singurele proiecte mai importante din afara respectivului program, iniţiate de actualul primar interimar, amenajarea pieţei centrale şi desfiinţarea zonei metropolitane cu reînfiinţarea unei zone metropolitane doar turistice, nu s-au bucurat de sprijinul consilierilor PNL, aceştia propunând alte soluţii mai fezabile şi mai eficiente. Dacă domnia sa este nemulţumit de activitatea consilierilor PNL, îl rog să facă public proiectele de hotărâri care nu trebuiau votate de consilierii PNL. În acelaşi timp îi recomand şi-i reamintesc că înainte de a ieşi în spaţiul public cu asemenea acuzaţii nefondate are obligaţia (cel puţin morală) ca în calitate de co-preşedinte al BPM, (alături de celălalt co-preşedinte, consilierul local Grigore Crăciunescu) să pună acest subiect în dezbaterea organismului de conducere colegială (BPM)”, a precizat Gheorghe Ioniţă.

Panduraşu şi Boban au plecat din PNL din cauza lui Adrănel Cotescu

Ioniţă îl acuză pe preşedintele interimar şi de faptul că PNL a pierdut doi consilieri locali, în persoana lui Adi Panduraşu şi Liviu Boban. „Din păcate, o atitudine similară a domnului Cotescu a contribuit şi ea în toamna anului trecut la pierderea din grupul PNL a altor doi colegi liberali care la nominalizare s-au bucurat de tot sprijinul său. Cât priveşte alte acuzaţii şi susţineri nefondate adresate consilierilor locali ai PNL, mă rezum a le discuta mai întâi în cadrul partidului, dar îi reamintesc co-preşedintelui interimar că nu sunt membru în nicio AGA, la nicio instituţie/ societate comercială, iar vreme de un an cât am fost la AGA APAVIL, am fost printre puţinii consilieri locali (dacă nu singurul) care am refuzat să primesc vreo indemnizaţie pentru aceasta activitate”, a încheiat consilierul local Gheorghe Ioniţă.