Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gheorghe Ciucă se bucură de ultimele luni în fruntea Primăriei Olăneşti

SONDAJE DE OPINIE. Primarul în funcţie din Olăneşti este tot mai des criticat pentru că timp de patru ani nu a făcut decât să-şi bată joc de cetăţeni, staţiunea arătând acum ca după război. Fiindu-i frică să nu-şi strice costumele Armani, Ciucă nu s-a sinchisit să iasă din birou în această iarnă, lăsându-l pe viceprimarul Vasilache să câştige teren. Astfel că au apărut disensiuni în cadrul USL Vâlcea, pesediştii dorindu-l candidat pe Sorin Vasilache pentru că este primul în sondaje, în timp ce liberalii refuză să renunţe la un post de primar.  

Previziuni sumbre pentru primarul în funcţie al staţiunii Băile Olăneşti, liberalul Gheorghe Ciucă. El se bucură de ultimele lui luni în scaunul de edil al acestei localităţi, după ce timp de patru ani de zile şi-a ignorat cu bună ştiinţă alegătorii şi nu şi-a respectat promisiunile electorale. Aşa că lumea s-a cam săturat de el şi, în mod cert, îl va taxa dur la alegerile locale ce vor avea loc în vara acestui an. Ultimele sondaje realizate de PSD şi PDL arată clar că Gheorghe Ciucă a pierdut mult teren, el fiind clasat pe poziţia a treia după social-democratul Sorin Vasilache şi pedelistul Ioan Filip. Gurile rele din staţiune afirmă că primarul în funcţie nu mai are nici cea mai mică şansă la un nou mandat, el fiind conştient de acest lucru.

Pesedistul pare că are cele mai mari şanse

Aşa cum spuneam, ultimele sondaje de opinie îl scot de tot din cărţi pe liberalul Gheorghe Ciucă, care nu se mai bucură de încrederea oamenilor din Olăneşti. Din spate vine tare actualul viceprimar al staţiunii, social-democratul Sorin Vasilache, cel care i-a pus mari probleme şi în campania electorală din vara anului 2008. Astfel, un ultim sondaj realizat în luna decembrie 2011 şi comandat de organizaţia judeţeană a PSD Vâlcea arată că Sorin Vasilache are un procent de 40% în preferinţele electoratului, în timp ce Gheorghe Ciucă a scăzut la 32%, iar pedelistul Ioan Filip adună 29% din voturi. Cel de-al doilea sondaj realizat în localitate este ceva mai recent, respectiv luna ianuarie, şi a fost comandat de PDL. În acest sondaj, Sorin Vasilache are în jur de 51%, pe locul doi a urcat pedelistul Ioan Filip cu 31%, iar Gheorghe Ciucă abia mai adună 20% din voturile electoratului. Urcarea vertiginoasă a pesedistului în sondajele de opinie are şi o explicaţie. Din spusele adversarilor săi politici din PDL, Sorin Vasilache este văzut tot mai des pe străzile staţiunii, fiind prezent în mijlocul oamenilor. „Cât a fost cod portocaliu, Vasilache se ducea de la 5 dimineaţa pe străzi, alături de muncitori pentru a supraveghea deszăpezirile şi a se asigura că totul decurge normal. Oricum el este văzut mult mai des decât primarul printre oameni. Ciucă, de când e primar, nu a ştiut decât să stea în birou la cafele, iar Vasilache a câştigat teren” – ne-a declarat un consilier local al PDL.

Disensiuni în USL

De aici pleacă o serie întreagă de complicaţii în cadrul USL Vâlcea. Asta pentru că nici liberalii nu vor să cedeze postul de primar al staţiunii Băile Olăneşti, dar nici pesediştii nu vor să renunţe la a-şi nominaliza un candidat ce are şanse reale de a câştiga. Astfel, Băile Olăneşti se numără printre localităţile unde aliaţii USL Vâlcea nu au ajuns la un acord şi de aceea este posibil să se meargă pe candidaţi separaţi. Din câte se pare au existat câteva discuţii în cadrul Uniunii, pesediştii încercând să le arate liberalilor că mergând pe mâna lui Gheorghe Ciucă este ca şi cum ai paria pe un cal mort.

CLAUDIA STANCIU