Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gabi Ene îndeamnă la pace în PDL Vâlcea

„Trebuie să lăsăm orgoliile şi să punem umărul la reconstrucţie”

Fostul consilier local şi inspector şcolar general, Gabriela Ene, a revenit în forţă în PDL, fiind aleasă în funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale, condusă acum de Grig Crăciunescu. Ene spune că nu şi-a pierdut niciodată calitatea de membru simplu al partidului: „Ştiu că s-a spus că am fost exclusă. Nu este adevărat. Din Consiliul Local am demisionat şi nu a fost nevoie să mi se retragă sprijinul politic, implicit să fiu exclusă din PDL. Am rămas membru simplu. Nu mi-a fost greu să nu mai fiu implicară, din contră. Am aflat şi eu cum e să ai timp liber, am stat mai mult cu nepoata mea. Nu mi-a fost nici dor, recunosc, oricum aveam un gust foarte amar. Chiar mă felicitam că am luat acea decizie de demisie. Mă şi gândeam, ce-i drept, că dacă stai deoparte eşti practic de acord cu soarta, ca un condamnat la moarte. Apoi am primit propunerea de a intra în Biroul Municipal, după ce iniţial se votase acest lucru în BPJ. Am acceptat”.

„Misiunea mea este una de trei luni. Nu am gânduri de răzbunare”

Gabriela Ene spune că îşi face numai planuri pentru o perioadă scurtă şi medie şi că misiunea sa ca prim-vicepreşedinte este de numai trei luni: Trebuie să încercăm să punem pe picioare organizaţia, ce a mai rămas din ea, nu e loc de răzbunări, nici partipriuri, toţi suntem colegi şi prieteni, am construit ceva împreună, e păcat să dăm cu piciorul acum. Fiecare poate a greşit cu ceva, fiecare merită o a doua şansă. Eu nu am de gând să mă răzbun cu nimeni şi oricum nu am aruncat cu piatra în nimeni. E un nou Biroul Politic Municipal, în care sunt şi membri noi şi vechi. Oricum, invitaţiile la şedinţă le vor primi toţi consilierii locali. Misiunea mea este una de trei luni în care voi munci pentru reconstrucţie. Aceasta este şi perioada în care se va face unificarea cu PNL şi apoi va fi treaba altora. În opinia mea, va trebui să vină oameni tineri, dornici de muncă.”

„Romeo Rădulescu îmi e coleg, nu duşman”

Gabi Ene nu răspunde la acuzaţiile fostului primar, Romeo Rădulescu şi crede că tensiunile o să dispară: „Noi suntem sau ar trebui să fim ca o familie la PDL. Într-o familie lucrurile nu se spală în public. Romeo Rădulescu e colegul meu nu duşmanul meu. A avut şansa să intre în noul birou, ba chiar să-l conducă.” În fine, în ceea ce priveşte candidatul pentru funcţia de primar al municipiului, fostul consilier local crede că ar trebui stabilit în urma unor sondaje de opinie: „Va fi o competiţie internă pentru desemnarea candidatului. Cel mai bine clasat ne va reprezenta în această bătălie. Eu cred că nu numai membri de partid vor trebui să decidă, cred că ar trebui făcute sondaje de opinie. Şi mai cred că există riscul să ne confruntăm din nou cu absenteismul la vot, sper ca votul să devină obligatoriu, ar fi o măsură cât se poate de bună”.