Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fuziunea PSD cu UNPR îl readuce pe Constantin Mazilu la matcă

CÂŞTIG. În acest mod, PSD Vâlcea mai câştigă doi primari, Costel Şerban, de la Popesti, şi Alexandrina Ivancu, de la Livezi, precum şi un număr de 80 de consilieri locali, 2 consilieri judeţeni, 4 consilieri municipali şi un deputat.

Social-democraţii au deschis uşile „fiilor rătăcitori” din UNPR, aşa cum au anunţat liderii PSD la congresul de săptămâna trecută, fuziunea prin absorbţie dintre cele două partide fiind deja aprobată. Astfel, la nivelul judeţului Vâlcea, deputatul Colegiului Uninominal Bălceşti, Constantin Mazilu, va reveni în partidul ce l-a consacrat şi l-a scos parlamentar pentru prima dată. Este bine cunoscut faptul că, Mazilu a fost ales deputat în anul 2008 sub culorile şi sigla PSD, iar la sfârşitul anului trecut, deşi a candidat din partea UNPR, el a mai câştigat un mandat de parlamentar tot cu sprijinul social-democraţilor.

Acum, pesediştii sunt încântaţi să-l reprimească pe Mazilu în sânul lor, mai ales că deputatul de Bălceşti are în spate un bagaj preţios: o grămadă de membri de partid, primari şi consilieri locali. Aşadar, în urma acestei decizii, PSD Vâlcea mai câştigă doi primari, Costel Şerban, de la Popeşti, şi Alexandrina Ivancu, de la Livezi, precum şi un număr de 80 de consilieri locali, 2 consilieri judeţeni şi 4 consilieri municipali, iar deputatul Constantin Mazilu revine în formaţiunea politică în care s-a consacrat. Nu este de neglijat nici faptul că odată cu această fuziune, consilierii locali municipali UNPR îngroaşă rândurile pesediştilor din Primăria Râmnicului, Gigi Matei putându-se baza de acum încolo pe 11 voturi sigure.

CLAUDIA STANCIU