Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Furtună în USL, directorii liberali se menţin pe poziţii

Nicio demisie a vreunui director liberal la Vâlcea. Cei câţiva directori puşi de PNL în poziţii cheie din deconcertatele din Vâlcea nu au marşat pe exemplul dat de miniştrii şi secretarii de stat liberali care şi-au înaintat demisiile dis de dimineaţă către premierul Victor Ponta. Chiar dacă preşedintele Crin Antonescu a dat mână liberă conducerii filialelor judeţene de partid pentru a-şi negocia alianţele pe plan local este greu de aşteptat ca, în Vâlcea, USL-ul să fie resuscitat, după ce în urmă cu doar câteva luni, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican semna oficial actul de deces al Uniunii prin declaraţia: „La Vâlcea, USL nu există!”.

Pe picior de plecare şi nu prea

Printre primii care se aşteaptă să fie demişi se numără directorul DSP Vâlcea, Mihaela Brănescu, postul acesteia fiind vânat de mai bine de jumătate de an de către alţi apropiaţi ai liderului PSD Vâlcea, Ion Cîlea. „Nu mi-am dat demisia. Nu avem o recomandare din partea partidului în acest sens. Da, sunt două persoane din instituţie care îşi doresc acest post. Ambele sunt susţinute de domnul Cîlea”, a declarat Mihaela Brănescu. La Direcţia Sanitar-Veterinară, directorul Mihai Miclea pare şi mai liniştit. „Habar nu am de vreo directivă de partid care să ne impună să demisionăm. Nici nu mă interesează prea mult. Eu fac politica instituţiei. Dacă cineva se declară nemulţumit de activitatea mea nu are decât să încerce să mă schimbe”, susţine Miclea.

„Cuiul lui Pepelea” din USL Vâlcea, directorul tehnic al Direcţia Silvică Vâlcea, Adam Jinaru, are deja în spate o bătălie pierdută pentru postul de director plin al instituţiei, fotoliul fiind adjudecat în cele din urmă de peseditul Gheorghe Mihăilescu. Cu toate acestea, Jinaru nu pare pregătit să pună haina de pădurar şef în cui, uitându-se foarte interesat la eforturile lui Călin Popescu Tăriceanu de a menţine o rămăşiţă a USL în anumite structuri locale şi centrale. „Nu ştie nimeni ce se va întâmpla. Văd deja că avem alţi soli de pace trimişi pe lângă primul ministru. Nu ştiu ce succes va înregistra domnul Tăriceanu, dar vă spun că timp de o săptămână nu vom şti foarte clar ce soartă vor avea directorii noştri din teritoriu”, consideră liberalul Jinaru. Pe de altă parte echilibrul din Consiliul Judeţean Vâlcea, for legislativ condus de pesedistul Ion Cîlea, lasă loc pentru orice joc politic între cele două tabere antagoniste ale USL Vâlcea şi cei trei PP-DD-işti. Deja liberalii au deschis negocierea cu doi dintre consilierii judeţeni ai PP-DD, în încercarea disperată de a menţine funcţia de vicepreşedinte deţinută de liberalul Bogdan Pistol. Liberalii se bazează în această schemă şi pe suportul celor şase consilieri judeţeni ai PDL, chiar dacă surse din PSD acreditează ideea că tocmai democrat-liberalii ar putea trăda, momiţi de ideea unui post de vice în instituţie.