Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Frâncu este un infractor condamnat pentru corupţie”

ŞOC. Declaraţii incendiare ale deputatului PDL Romeo Rădulescu, la ultima sa conferinţă de presă. El a lansat un atac fără precedent la adresa primarului condamnat al Râmnicului, Emilian Frâncu, ironizându-l şi batjocorindu-l. Parlamentarul democrat – liberal este de părere că Frâncu nu mai are ce căuta la Primăria Râmnicului, pentru că nu-i mai reprezintă pe râmniceni. „Acesta este adevărul. Este un condamnat. A primit pedeapsă de condamnare. Condamnarea este cu suspendare, însă tot condamnare este, deci a fost găsit vinovat. Şi culmea, mai iese şi în presă şi spune că a repurtat o primă victorie. Ce victorie? Este condamnat pentru corupţie. Acest om este reprezentativ pentru Râmnicu Vâlcea şi ar trebui să ne reprezinte. Pe mine personal nu mă reprezintă şi, niciodată, nu voi considera că un om condamnat pentru corupţie mă va reprezenta” – a declarat Romeo Rădulescu.  

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Parlamentarul PDL nu s-a jenat nici să-l facă pe Emilian Frâncu „infractor” şi nici să lovească în întreaga suflare uselistă, considerându-i pe liberali şi pe pesedişti nişte politicieni „mincinoşi şi corupţi”. „Într-adevăr, Emilian Frâncu are un respect deosebit pentru cetăţenii acestui oraş. Suntem conduşi de un condamnat în acest moment. A fost serios omul, s-a dus la Bucureşti şi a făcut treaba ca lumea, a cerut cum trebuie. Cum să n-ai încredere într-un om condamnat pentru corupţie. Sută la sută, un om condamnat pentru corupţie reprezintă idealul pentru orice cetăţean normal care îşi plăteşte taxele şi impozitele la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea. Deci, dragilor, acesta este prototipul candidatului USL: mincinos şi corupt. Vă rog frumos, la următoarele alegeri, dacă vă place acest lucru să-i votaţi în continuare, pentru că de corupţi suntem sătui. (…) Domnul Frâncu a dovedit că este un infractor condamnat pentru corupţie…” – a mai afirmat deputatul PDL Romeo Rădulescu.

Rădulescu îi cere demisia lui Frâncu

Pedelistul susţine că a aflat întâmplător faptul că onorariile avocaţilor l-ar fi costat pe Emilian Frâncu în jur de 60.000 de euro, bani care nu se regăsesc în declaraţia sa de avere. „Nu ştiu dacă în declaraţia de avere a domnului primar Frâncu figurează undeva această sumă. Nu ştiu din ce i-a plătit. Sau poate se întoarce la Primărie ca să-i strângă de undeva, să aibă din ce să plătească. Sunt câteva lucruri delicate pe care aş vrea măcar să ni le explice. O instanţă a dat o decizie în care a spus: vinovat. Este o decizie dată de o instanţă. Din punctul meu de vedere prezumţia de nevinovăţie nu mai funcţionează din momentul în care ai o decizie a unei instanţe. A fost condamnat. Până să fie condamnat, nu cred că pe mine m-aţi auzit să comentez ceva de această situaţie. A funcţionat această prezumţie. În acest moment este condamnat. Primăria Râmnicului este condusă de un condamnat penal. Oraşul şi cetăţenii acestui municipiu sunt conduşi de un condamnat penal. Acesta este adevărul. Ce prezumţie? Prezumţia este până te judecă. Dânsul a fost judecat şi condamnat. Şi culmea, vine şi ne ţine lecţii la Primărie! În mod normal ar trebui să-şi dea demisia. Daţi-mi un singur caz din România cu flagrant care a fost declarat nevinovat” – a conchis deputatul Romeo Rădulescu.