Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Frâncu este în topul celor mai bogaţi candidaţi la primărie

AVERE. Site-ul www.econtext.ro, a publicat topul candidaţilor USL la funcţia de primar, care sunt mai bogaţi decât edilii în funcţie. Pe locul şase, în acest clasament, se află şi candidatul PNL la Primăria Râmnicului, senatorul Emilian Frâncu.

Potrivit paginii de internet, liberalul Frâncu are două apartamente şi o casă, precum şi teren în suprafaţă de 46.704 metri pătraţi, ocupând, aşadar, poziţia şase în topul despre care scriam. De altfel, Frâncu se află şi în topul senatorilor pentru care statul a plătit cele mai mari sume pentru plimbări, liberalul ocupând un onorabil loc doi. El a petrecut 9 zile în Panama, la a 12-a Adunare a Uniunii Interparlamentare şi Reuniunilor Asociate, excursie pentru care Senatul a plătit 13.197,70 lei.

În declaraţia sa de avere senatorul menţionează că deţine mai multe suprafeţe de teren în comuna Rădeşti, judeţul Alba: două agricole (3,8 hectare) şi două forestiere (0,8 hectare). În anul 2009, parlamentarul a cumpărat un teren arabil intravilan, poziţionat în Râmnicu Vâlcea, în suprafaţă de 609 metri pătraţi, dar şi un drum de acces, tot în municipiu, de 94, 75 m.p. De asemenea, senatorul mai este proprietarul unui apartament situat în Râmnic, cu patru camere, de 85 mp, precum şi al unui altul, cu cinci camere, în suprafaţă de 110 metri pătraţi. Obiectele de artă şi cult, dobândite între 1960-2008, atingeau, în 2009, valoarea de 20 mii lei, colecţia filatelică şi carte rară se ridică la 36 mii lei, în timp ce bijuteriile familiei au fost evaluate la 16 mii lei. Mai aflăm că Emilian Frâncu a vândut, în 2009, un apartament cu 2 camere, situat în  Râmnic, cu suma de 117 mii lei unui anume Alexandru Băjău. 50 de mii lei este suma pe care liberalul a împrumutat-o, tot în acelaşi an, lui Marin Băjău. Declaraţia de avere a senatorului seamănă la capitolele bunuri mobile şi imobile cu cea din 2009, cu menţiunea că nu acelaşi lucru se întâmplă şi cu obiectele din metale preţioase, bijuteriile şi obiectele de artă. 20 de mii lei este suma la care se ridică obiectele de cult şi artă, în timp ce valoarea colecţiei de timbre a crescut cu aproape dublu din 2009, ajungând anul trecut la 60 mii lei. Şi valoarea bijuteriilor a crescut de la 16 mii, cât era în 2009, la 20 mii în 2010. Extrem de ciudată ni se pare, însă, suma pe care Frâncu i-a împrumutat-o lui Băjău: 500 mii lei. Vă reamintim că în 2009, împrumutul se ridica la suma de 50 de mii lei, diferenţa care apare în declaraţia de avere de anul trecut fiind extrem de greu de justificat.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU