Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Campania PNL de donare de sânge a continuat la Păușești – Măglași

Caravana ”Donează sânge, dăruiește viață”, susținută de PNL Vâlcea, a ajuns în data de 24 mai 2018 în localitatea Păușești Măglași. O nouă campanie de donare de sânge a fost organizată de liberalii vâlceni la sediul Sano Vita, cu sprijinul primăriei Păușești Măglași. La acțiune au participat peste 50 de locuitori din Păușești, care au donat sânge, cărora li s-a explicat importanța gestului lor și problemele cu care se confruntă cei de la Centrul de Transfuzien Sanguină Vâlcea în ceea ce privește lipsa sângelui.

La sediul Sano Vita, sub îndrumarea dr. Narcisa Ionașcu Ispas, cadrele medicale de la Centrul de Transfuzie Sanguină au testat donatorii care au dorit să își ajute semenii și au recoltat sânge de la cei care au îndeplinit condițiile. Sângele recoltat va ajunge în unitățile spitalicești județene, care resimt un deficit serios în acest sens.

La acțiune, au participat, alături de primarul Alexandru Dediu și președintele PNL Cristian Buican, precum și Claudia Banu și Samoil Vâlcu. Campania de donare de sânge este o acțiune de suflet a Claudiei Banu, prim-vicepreședinte al PNL Vâlcea. Deja, caravana a ajuns în Drăgășani, Horezu, Tetoiu, Galicea și Mihăiești. După acțiunea de la Păușești Măglași, care a fost un succes, liberalii vâlceni vor continua campania și în alte localități din Vâlcea.

”Vrem ca oamenii să înțeleagă că a dona sânge este un lucru normal, sperăm ca prin aceste acțiuni să dezvoltăm spiritul civic al vâlcenilor. Trebuie să știe cu toții că a dona sânge înseamnă să dai cuiva, care are mare nevoie, o șansă la viață. E important să ne implicăm în astfel de acțiuni și noi, politicienii. Scopul acestui proiect este de a-i încuraja de cetăţeni şi de a-i motiva să doneze sânge”, susține Claudia Banu, , prim-vicepreședinte al PNL Vâlcea.