Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fostul “ministru” candidează împotriva deputatului Bleotu în colegiul Drăgăşani

REVENIRE. Şoc în rândurile pedeliştilor vâlceni. Aceştia s-au trezit, din nou, cu VAI-ul pe cap. După ce a încercat să intre pe uşa din dos în PSD, dar n-a reuşit, lovindu-se de refuzul categoric al liderilor PSD, fostul ministru a revenit la PDL, unde, din păcate, a găsit uşa deschisă şi un colegiu în care să poată candida. Astfel, Valentin Iliescu va fi candidatul ARD pentru colegiul Drăgăşani, pe care se va duela cu „veteranul” Vasile Bleotu, de la USL, care se află deja la al treilea mandat de deputat.

Versatilul Valentin Iliescu a reuşit, în sfârşit, să-şi vadă visul cu ochii. E oficial. Fostul ministru din guvernul Boc este candidatul ARD în Colegiul Drăgăşani. Dorinţa i-a fost îndeplinită de conducerea PDL Vâlcea, care l-a propulsat pe VAI în postura de candidat pe Drăgăşani, în condiţiile în care existau şi alţi pedelişti, care ar fi avut şanse reale să se bată cu Vasile Bleotu. Însă, toate acestea au devenit istorie. VAI-ul este candidat. E tot ce şi-a dorit.

Veleităţi de traseist şi trădător

Pentru VAI, noţiunile de constanţă, fidelitate, statornicie au alte înţelesuri, decât cele din DEX. Omul e constant atâta timp cât are ceva de câştigat, iar cariera lui politică de până acum demonstrează cu prisosinţă acest lucru. Nu mai are sens să revenim asupra faptului că este un traseist politic. O ştie toate lumea. A plecat de la PSD la PDL, a încercat să revină în PSD şi nu a putut, iar acum, nedorit de nimeni, s-a întors la PDL. Totuşi, ultimele sale acţiuni sunt demne de studiat pentru studenţii din primii ani la studii politice.

După ce a fost ejectat din PDL Vâlcea, datorită multiplelor scandaluri şi declaraţii răutăcioase împotriva colegilor săi de partid, eternul şi controversatul VAI a încercat din răsputeri să revină la matcă, adică în PSD, acolo de unde a plecat în urmă cu câţiva ani. Perseverent din fire şi cu o doză de tupeu dus la extrem, Iliescu nu s-a descurajat atunci când a primit un refuz categoric din partea social-democraţilor din Drăgăşani şi şi-a depus o adeziune la organizaţia locală a PSD din Suteşti, unde de altfel, a şi fost primit. Însă, aşa cum era de aşteptat, Valentin Iliescu a făcut doar un mic popas la PSD. Asta pentru că, la ultima lor şedinţă, social-democraţii vâlceni au decis să-i dea o lecţie ex-pedelistului şi să-i arate că nu este binevenit în barca lor, invalidând adeziunea sa la organizaţia locală a PSD Suteşti. Propunerea a venit din partea secretarului executiv Dumitru Persu, care a declarat în faţa colegilor săi că este total dezamăgit de faptul că în anumite organizaţii sunt primiţi tot felul de „neaveniţi”.

Vasile Bleotu de-abia aşteaptă confruntarea cu VAI-ul

La aflarea veştii candidaturii lui Valentin Iliescu, deputatul Vasile Bleotu ne-a spus că poate răsufla uşurat, deoarece VAI-ul îi este mai mult decât convenabil. Mai mult decât atât, Vasile Bleotu îi transmite „poftitorului de funcţii” să nu-şi mai facă iluzii deşarte că va ocupa un post în viitorul Parlament al României. „Auzisem ceva şi ştiam că dacă nu va reuşi să fie candidat din partea PSD sau USL va găsi el un partid. Nu mă miră, însă mă amuză. Este un contracandidat foarte uşor de bătut. Iliescu poate să viseze în continuare, însă de aici, el nu va mai ajunge parlamentar” – ne-a declarat deputatul Vasile Bleotu, preşedintele PSD Drăgăşani.

VAI-ul visează frumos

Deşi, de regulă, fostul ministru este foarte volubil şi vorbăreţ, de această dată, el nu a comentat prea mult, considerând probabil că „tăcerea este de aur”. Mai mult, acesta susţine că îl onorează o candidatură din partea ARD, însă prima dată trebuie să-şi clarifice situaţia din PDL. „Da, este adevărat.  Urmează să mă întâlnesc cu domnul Dorel Jurcan, președintele PDL, și vom purta o discuție pentru a vedea ce este de făcut. Cum am spus, nu pot să comentez nimic până nu voi purta un dialog cu domnia sa. Situația mea politică este destul de ciudată în acest moment și ea trebuie clarificată. Unii dintre colegii mei mi-au spus că, de fapt, nu am fost dat afară din partid, ci doar schimbat din funcția de președinte al Colegiului Drăgășani, fiind înlocuit de Gheorghe Vieru. Vreau să văd exact cum stau lucrurile din acest punct de vedere, trebuie să o lămuresc”, ne-a declarat Valentin Iliescu.

 MAGDA POPESCU