Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

EXECUTORUL-„INFRACTOR” PĂSAT a îndeplinit ordinele lui Buican: Consiliul de Administraţie de la CET Govora a fost dizolvat!

foto Vocea ValciiExecutorul de ordine, preşedintele interimar al CJ Vâlcea Gheorghe Păsat a dus la bun sfârşit şi ultima comandă a şefului său Cristian Buican. A dizolvat actualul Consiliu de Administraţie al CET Govora, şi cu sprijinul celor 15 consilieri PNL, s-a ales un nou Consiliu de Supraveghere, format din 7 membri. Mai mult, în demersul lor de a falimenta CET-ul cu orice preţ, aveau nevoie de 16 voturi şi le-au avut după ce l-au „răzgândit” pe Cristian Iliescu, cel care demisionase, urlând din toţi rărunchii că Păsat este un infractor.

Aşadar, revenim la executorul Gheorghe Păsat, acesta a avut o prestaţie lamentabilă şi se vedea cu ochiul liber că joacă o partitură care chiar îi face plăcere. Păi cum altfel, am auzit şi noi că turnătorii ăştia frustraţi au aproape orgasm intelectual când fac o mizerie.

Interesant a fost faptul că deşi a reuşit să sufoce orice opoziţie în interiorul CJ Vâlcea, pe Carmen Alexandrescu, directoare de la proiecte europene, cea care a fost membru AGA la CET pe vremea lui Ion Cîlea, nu a reuşit. Aceasta i-a zis-o verde-n faţă lui Păsat că situaţia de la CET nu e chiar atât de gravă pe cât o zugrăvesc ei şi că rezultatele financiare sunt chiar OK.

În discursul său, Carmen Alexandrescu a prezentat cu date şi fapte concrete situaţia de la CET Govora. Executorul-turnător Păsat nu ştia cum să-i închidă gura lui Carmen Alexandrescu ca nu cumva să se supere şeful Buican că nu are situaţia sub control. Însă Doamna Alexandrescu are pasul ei, mersul ei şi le-a spus adevărul consilierilor judeţeni şi celor prezenţi: situaţia nu este cea pe care încearcă liberalii să o propage în toate mediile vâlcene.

Consiliu nou, membri vechi

Liberalii din Consiliul Judeţean Vâlcea dovedesc că au şi umor negru. După ce au votat pentru dizolvarea CA de la CET, din care făcea parte şi fostul manager Mihai Bălan, aceştia l-au propus, din nou, pe cel care şi-a dat demisia în data de 25 septembrie, ca membru în Consiliul de Supraveghere al CET Govora.

Alături de Mihai Bălan îi mai regăsim pe Laurenţiu Cazan, Eftimie Ghermac, Dragoş Constantinescu, Ion Oprea, George Rădulescu şi Gabriel Tomescu. În urma votului secret, cei 16 consilieri judeţeni liberali i-au votat pe cei 7 propuşi. Fostul manager Mihai Bălan a obţinut 14 voturi pentru, 2 împotrivă, în timp ce ceilalţi au obţinut 16 voturi.

Consiliul Judeţean Vâlcea a schimbat sistemul de administrare de la CET Govora de la sistemul unitar la cel dualist. Prin acelaşi proiect de hotărâre a fost desemnat un Consiliu de Supraveghere format, deocamdată, din 7 membri. Durata mandatului acestora este provizorie, până la desemnarea membrilor Consiliului de supraveghere potrivit legii. De asemenea, prin acelaşi proiect de hotărâre, Remus Petrescu a fost mandatat să constate încetarea de drept a mandatului membrilor Consiliului de Administraţie al CET Govora şi să desemneze persoana care să facă demersurile pentru înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a Statutului societăţii, modificat şi a primilor membri ai Consiliului de Supraveghere.

DUMITRU PERSU: Asumaţi-vă liberalilor aceste modificări!

„Conducerea CJ Vâlcea de un an de zile este PNL. Trebuie să spuneţi foarte clar: noi ne asumăm răspunderea acestor modificări. Ne îngrijorează faptul că nu aveţi argumente când propuneţi asemenea schimbări.
Vreţi să înlocuiţi conducerea unitară cu o conducere dualistă care presupune subordonarea totală a CET-ului Consiliului Judeţean. Asta este esenţa. În ceea ce priveşte momentul când faceţi acest lucru pentru noi ridică semne de întrebare: de ce nu aţi făcut această propunere în primăvara anului 2015 când aţi preluat toată situaţia îngrijorătoare a CET-ului şi când ştiaţi că proiectul de reabilitare a instalaţiilor de la CET este în pericol de a fi realizat, iar el nu va fi realizat la termen şi CJ Vâlcea va trebui să suporte consecinţele. De ce aţi promovat un Consiliu de Administraţie în urmă cu câteva luni, precum şi conducerea executivă? Vă treziţi acum că trebuie să schimbaţi sistemul de conducere al CET astfel încât el să devină subordonat total conducerii CJ, fără a se vedea ce consecinţe dramatice sunt, când cu 9 luni de zile, înainte de încheierea mandatului actualului CJ, cu o lună înainte de a intra în iarnă, ca să face ce? Ce poate face o nouă conducere dispusă şi decisă de dvs.?
Propuneţi în această şedinţă de Consiliu Judeţean mandatarea reprezentantului AGA să adopte o hotărâre prin care actualul sistem de conducere să fie înlocuit cu sistemul dualist şi în aceeaşi şedinţă dvs. propuneţi şi desemnarea Consiliului de Supraveghere. Este inadmisibil aşa ceva. De unde această grabă?
În concluzie, eu nu pot fi de acord cu această măsură intempestivă, care continuă experimentele pe care le faceţi de un an de zile la CET Govora şi care vor conduce la situaţii dezastruoase în activitatea societăţii. Noi votăm împotriva acestei măsuri gândindu-ne la cei 1.700 de oameni, care primesc salariile de la CET şi la urmările care vor fi”.

PSD Vâlcea: Peneliştii şi pedeliştii se dau afară lunar de la CET!

Grupul de consilieri al PSD de la Consiliul Judeţean Vâlcea au emis un comunicat de presă vizavi de situaţia de la CET Govora, prin care atrag atenţia liberalilor din CJ să nu se mai joace cu soarta CET. De asemenea, consilierii PSD consideră că schimbările de la nivelul conducerii CET reprezintă un experiment dubios, iar ei nu sunt de acord ca la CET GOVORA SA stabilitatea oamenilor şi a veniturilor lor să fie obiectul de joacă PNL-istă şi PDL-istă.
„La nici o lună de zile de când, în mod dubios, au decis schimbarea AGA la S.C. CET GOVORA SA, PNL şi PDL vin cu o altă măsură intempestivă menită să schimbe întreaga conducere a S.C. CET GOVORA SA, soluţie care, în opina noastră, poate duce la politizarea totală a actului de conducere la S.C. CET GOVORA SA.
Toate acestea în condiţiile în care actualul CA este sută la sută PNL – PDL, drept pentru care cele două partide poartă responsabilitatea a tot ceea ce se întâmplă şi se va întâmpla cu CET GOVORA SA.
Deşi membri CA sunt selectaţi conform O.U.G. 109/2011, aceştia au adeziuni PNL şi PDL, iar mai nou inclusiv reprezentantul AGA este PDL, în persoana domnului Remus Petrescu.
Cum ecuaţia arată că toată conducerea CET GOVORA este PNL şi PDL, pe ce vă certaţi domnilor liberali?
Iar dacă vă certaţi, spuneţi-ne foarte clar care sunt motivele şi ce vă determină să luaţi aceste măsuri, în condiţiile în care aveţi conducerea totală a S.C. CET GOVORA SA.

Vă atragem atenţia, aşa cum am mai spus-o, că S.C. CET GOVORA SA nu este o jucărie politică.

Pentru ce sau din ce motive vă încurcaţi în propriile decizii şi vă daţi afară unii pe alţii?
Având în vedere că o regulă nescrisă a economiei de piaţă impune că schimbarea echipei de conducere nu se face în timpul exerciţiului financiar, când ţintele asumate trebuie urmărite, credem că este imperios necesar să primim răspunsuri la următoarele întrebări:
În ce moment ne aflăm din stadiul preluării Exploatării Miniere Berbeşti-Alunu?
Care este situaţia financiară la zi a S.C. CET GOVORA SA şi ce se regăseşte în contul 401 – furnizori? Mai precis, solicităm explicitarea clară a datoriilor S.C. CET GOVORA SA, situaţia contului 411 – clienţi, încasările care trebuie realizate şi măsurile pe care le preconizaţi pentru stabilizarea situaţiei financiare a unităţii?
Care este situaţia rezervei strategice de cărbune a CET GOVORA SA?
Care este situaţia la zi a programelor de retehnologizare a CET GOVORA SA?
Este pregătită CET GOVORA SA pentru perioada de iarnă şi asigurarea agentului termic pentru populaţie în sezonul rece?
În aceste condiţii, în plin proces de preluare a Exploatării Miniere de la Berbeşti – Alunu, a derulării proiectelor de retehnologizare asumate prin fonduri europene, cu anotimpul rece pregătindu-se să-şi intre în drepturi, considerăm că atât noi Consilieri Judeţeni ai PSD, cât şi populaţia judeţului Vâlcea au dreptul să ştie ce ascunde acest demers şi cine îşi asumă schimbarea totală a sistemului de conducere a S.C. CET GOVORA SA. Atenţie, vorbim despre sistem nu despre persoane!”, se arată în comunicatul de presă al PSD Vâlcea.