Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ex-procurorul Trancă s-a înregimentat politic la PP-DD

JENANT. Acuzat de anchetatorii DNA de trafic de influenţă, Teodor Trancă şi-a găsit „umbrelă” politică. La sfârşitul săptămânii trecute, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a plimbat prin tot Râmnicul alături de preşedintele PP-DD, otevistul Dan Diaconescu. Însuşi liderul vâlcean al acestei formaţiuni politice, Ion Nicolae, a confirmat înscrierea lui Teodor Trancă în Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu, el fiind mândru de achiziţia sa cu „iz penal”.  

De ex-procurorul general Teodor Trancă nu s-a mai auzit nimic de aproximativ un an de zile, mai exact de când a fost forţat să se pensioneze după ce a intrat în vizorul DNA pentru o presupusă faptă de corupţie. Astfel că, el a fost tras pe linie moartă şi sfătuit să stea o bună perioadă în umbră. În acelaşi timp însă, pe rolul instanţei de judecată a Curţii de Apel Ploieşti, procesul, în care Teodor Trancă este acuzat de trafic de influenţă, a intrat în linie dreaptă, ajungându-se la a 16-a şedinţă. Asta nu l-a împiedicat totuşi pe ex-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea să iasă din conul de umbră în care a intrat şi să se înregimenteze politic, sperând probabil că un statut de politician îl va ajuta în lupta sa cu justiţia. Nu mai departe de sâmbătă, 24 martie a.c., Teodor Trancă a fost văzut de râmniceni cum s-a plimbat prin tot municipiul alături de preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, cu ocazia venirii OTV-istului la Vâlcea. El nu s-a arătat stingherit însă de poziţia pe care recent a adoptat-o, urmându-i paşii umil noului său lider de partid, un lider care nici el nu este străin de acuzaţiile de corupţie.

În final, dacă nu era evident deja, liderul PP – DD Vâlcea, controversatul Ion „Dinţişor” Nicolae, a confirmat înscrierea ex-procurorului general Trancă în această formaţiune politică, printr-un mesaj telefonic transmis anumitor jurnalişti vâlceni. Alături de ex-procurorul Teodor Trancă, în PP-DD Vâlcea s-au mai înscris şi Florin Butnaru, directorul Autorităţii Rutiere Române – filiala Vâlcea, viceprimarul localităţii Berbeşti – Aurel Ştefan şi viceprimarul localităţii Stoeneşti, Elisabeta Niţu.

CLAUDIA STANCIU