Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Eugen Neață: „Protecție împotriva lăcomiei”

„Nimeni din România și nimeni din Uniunea Europeană nu a reușit să găsească până acum motivul măririi deșănțate a prețurilor la energie.

Partidul Social Democrat din România a atras atenția în urmă cu câteva luni că poate urma acest val de scumpiri, cerând insistent guvernului liberal să pună stavilă tendinței devastatoare îndreptată împotriva oamenilor și a puterii lor de cumpărare. Nu-ți trebuie multă minte să înțelegi că scumpirile la energie conduc la scumpiri în lanț, greu de îndurat pentru portofelul oamenilor obișnuiți. Noi am spus cu mult timp înainte că vedem cum crește lăcomia celor care profită de pe urma comerțului cu energie și am cerut o plafonare a prețurilor cu care aceștia vând energia pe care o speculează pe teritoriul României. Guvernul s-a opus în repetate rânduri continuând cu liberalizarea iresponsabilă a acestor prețuri. Facturile au năvălit peste europeni și statele uniunii au început să caute soluții. În România, am fost singurii susținători ai unei formule de protejare a populației prin plafonarea prețurilor la energie. Am strâns peste 500 000 de semnături în favoarea Legii Plafonării prețurilor, pe care o impunem din Opoziție, printr-un vot solid, social-democrat. Partidul Social Democrat este forța politică al cărei principal obiectiv politic este, am mai spus-o aici, protejarea celor expuși sărăciei și formelor de abuz social.

Suntem mândri că am introdus printre beneficiarii plafonării prețurilor la energie nu numai consumatorii casnici, ci și spitalele, școlile, grădinițele și așezămintele sociale. IMM-urile, de asemenea, sunt eligibile pentru plafonarea/compensarea cheltuielilor la energia folosită în activitatea lor, ceea ce le dă o șansă de a se menține în piața, de a-și oferi în continuare produsele românești și de a-și păstra locurile de muncă.

Există o lăcomie pe piața produselor energetice, care a îngrijorat pe toată lumea. Suntem mulțumiți că am reușit să impunem guvernului liberal o formulă de protecție a populației și a afacerilor mici și mijlocii la prețurile mărite artificial pe piața energiei din România” a transmis deputatul PSD de Vâlcea, Eugen Neață.