Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Eugen Mihalache rămâne pe poziţie

ESTIMARE. Mai ceva decât comuniştii. Astfel s-au comportat liderii PP-DD veniţi de la Centru pentru reevaluarea activităţii organizaţiei judeţene a partidului lui Diaconescu de la Vâlcea. Măcar la comunişti se organizau alegeri de formă. Simona Man nici nu a vrut să audă de organizarea unor alegeri libere pentru preşedinţia organizaţiei judeţene. Ea a venit la Vâlcea să ne spună că Mihalache este cel mai tare din parcare şi că o să-l susţină până la calendele greceşti.

Declaraţie halucinantă a preşedintei PP-DD, Simona Allice Man la Vâlcea: „Nu există nicio diferenţă în acest moment între a fi un lider desemnat, interimar şi un lider ales. Are aceleaşi prerogative, aceleaşi atribuţii, aceleaşi responsabilităţi”. Oare de ce s-o organiza alegeri în toate ţările democrate la nivelul structurilor importante? De sanchi, vorba unui pepededist. Din câte am văzut, pentru preşedinta PP-DD, aceste alegeri înseamnă pierdere de timp şi nimic mai mult. „Eugen Mihalache este unul dintre liderii importanţi ai PP-DD, este unul dintre cei 9 membri pe care îi are Biroul Naţional de Coordonare. Prezenţa dumnealui la Vâlcea este de necontestat” – a continuat lidera PP-DD.

Deşi, de regulă, încercăm să promovăm femeile care fac politică, de data aceasta, nu putem pentru că Simona Allice Man este pe dinafară total. Din păcate, femeia aceasta habar nu are cum funcţionează sau cum ar trebui să funcţioneze un organism politic ca acela pe care ea îl conduce. Man a continuat să bată câmpii şi cu privire la parlamentarii care au părăsit PP-DD, în condiţiile în care în Parlament e bătaie pe viaţă şi pe moarte pe transfugii de la partide: „La nivel naţional, am pierdut 19 parlamentari. Sigur, nu este o situaţie favorabilă sau pe care să ne-o fi dorit, dar nu cred că în acest moment este un dezavantaj pentru noi. Cei care nu reprezintă interesele partidului şi n-au fost dispuşi să ducă mai departe proiectele noastre, este mai bine să nu facă parte din PP-DD. În acest moment, este un avantaj faptul că aceşti oameni nu mai fac parte din partidul nostru”.

Simoaica are emoţii

Mult mai cu picioarele pe pământ a părut a fi secretarul general al partidului, Liviu Robert Neagu, care a punctat obiectiv fiecare problemă ridicată de mass-media, deşi şi acesta s-a declarat fan al lui Mihalache. „Atunci când organizaţiile locale sunt pregătite, vom face şi alegeri. Aici vorbim despre Eugen Mihalache, unul din oamenii de bază ai partidului” – a precizat Neagu.

Pare-se că poziţia de secretar executiv a Mariei Siomoiu, cea care „face şi desface” la PP-DD Vâlcea, se şubrezeşte, din zi în zi, dacă ţinem cont de afirmaţiile secretarului general al partidului. „În momentul în care este desemnat, secretarul executiv de organizaţie judeţeană primeşte un aviz de la secretarul general. Avizul pe care l-am acordat nu este unul pe viaţă. În urma reacţiilor colegilor noştri şi în urma celor ce le vom discuta, este posibil ca avizul să rămână sau nu. Este o chestie pur internă” – a mai adăugat secretarul general. De asemenea, acesta a adăugat că se încearcă recuperarea parlamentarilor pierduţi, printre care şi deputatul vâlcean Marian Cristinel. „Încercăm să-l aducem acasă şi pe deputatul care a dezertat. Se poartă discuţii în acest moment pentru revenirea în PP-DD”.

Întrebat dacă, după ce şi-a văzut sacii în căruţă, fiind promovat în Consiliul de Administraţie al CET Govora, intenţionează să se stabilească la Vâlcea, Mihalache a precizat: „Nu văd legătura cu CA-ul de la CET şi conducerea PP-DD. Faţă de alţii, eu am ales să nu îmi exprim public nemulţumirile legate de ceea ce se întâmplă în organizaţie. Iau serios în considerare posibilitatea să candidez”.